Megérkezett a Lensbaby kreatívszűrő rendszere, az OMNI Creative Filter System

A Lensbaby bemutatta kreatívszűrő rendszerét, az OMNI Creative Filter Systemet, ami „effektpálcákkal” gondoskodik az érdekes képi hatásokról. A rendszer roppant egyszerű: adott egy keret, amit fel kell csavarni az objektív szűrőmenetére, majd erre a keretre helyezhetjük az effektpálcákat, amelyek apró mágnesek segítségével rögzülnek. A rendszer előnye, hogy tetszés szerint változtathatjuk a beállításokat, és már minden a fényképezőgépen belül elkészül, nincs szükség utólagos képfeldolgozásra.

Kép forrása: Lensbaby

Az OMNI Creative Filter System 58 és 77 milliméteres kerettel érkezik, de kapunk melléjük méretcsökkentő konvertereket is, szóval többféle objektív menetébe rögzíthető az eszköz. Jelenleg háromféle effektust kapunk a szett részeként, amelyek a sokatmondó Crystal Seahorse (kristály csikóhal), Rainbow Film (szivárvány film), és Stretch Glass (nyújtott üveg) nevekre hallgatnak. Ja, igen: a keretekre egyszerre két effektpálcát rakhatunk, így még komplexebb hatásokat elérve.

Kép forrása: Lensbaby

Az effektpálcákat tetszőlegesen forgathatjuk, helyezhetjük a kereteken, hiszen a mágnesek miatt nincs szükség fix szerelési pontokra. A gyártó szerint az OMNI Creative Filter System a legtöbb fix és zoom lencserendszerrel használható, és természetesen a Lensbaby saját optikáival (pl. a Velvet 56/85, vagy Burnside 35) is kompatibilis. A szettet 100 dollárért lehet előrendelni, a kiszállítás dátuma egyelőre nem publikus. Bővebb infókért és képmintákért kattints ide. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...