Hamarosan lezárul a III. Fotoshow fotópályázatra való jelentkezés!

A Canon Hungária Kft. és a Fotoplus Kft. közös fotópályázatára még augusztus 31-ig lehet küldeni fényképeket! Az „Életünk” és az „Ifjúság” kategóriákban olyan fotókkal lehet indulni, amelyek 2019. január 1. után készültek és még nem szerepeltek közösségi oldalakon, vagy más pályázaton, kiállításon. Idézem a Fotoplus szaküzlet weboldalán olvasható feltételeket:

A III. FOTOSHOW 2019 rendezvényhez kapcsolódóan a Fotoplus Kft. és a Canon Hungária Kft. közösen digitális fotópályázatot hirdet.

A pályázaton részt vehet minden, kiállításon még nem díjazott jpg formátumú kép, amely 2019. január 1. után készült, és egyetlen közösségi oldalon sem került publikálásra.

A képeket címmel kell ellátni. A pályázaton részt vehet minden, Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező személy, aki a nevezéssel elfogadja a pályázat feltételeit és vállalja, hogy díjazás esetén 2019. szeptember 21-én a Fotoshow-n a pécsi Tudásközpontban megjelenik.

A benevezett fényképek bármilyen márkájú, kizárólag cserélhető objektíves fényképezőgéppel (DSLR vagy MILC) készülhetnek, amelyek a fájladatokból megállapíthatóak. Szerzőnként maximum 3 darab exif adatokat tartalmazó kép nevezhető. A feltöltéshez javasolt képméret: 1-2 MB, a rövidebb oldal 1920 pixelnél ne legyen több.

A szerkesztés kizárólag a teljes kép egészére vonatkozó fényerőt, kontrasztot és fehéregyensúlyt érintő módosításokra terjedhet ki és a képek vágása is megengedett.

A nyertesek vállalják, hogy képeiket a zsűri kérésére eredeti méretben rendelkezésre bocsátják.

A nyertes szerzőket értékes díjazásban részesítjük. A zsűri bírálata alapján a III. Fotoshow rendezvényen a nyertes képek kiállításra kerülnek. A díjazott fényképek a későbbiek során tájékoztatás, a rendezvény népszerűsítése céljára, vagy a Canon Hungária Kft. vagy Fotoplus Kft. által marketing célra szabadon felhasználhatók. Más kereskedelmi célra csak a szerzők hozzájárulásával használhatók fel.

A zsűri a bírálatot zártkörűen végzi, és döntése megkérdőjelezhetetlen, jogorvoslatnak helye nincs.

A pályázaton nem indulhatnak azok és közvetlen hozzátartozóik, akik a Fotoshow rendezvényen kiállítóként, előadóként vagy bármilyen más módon közreműködnek. A képek semmilyen, a szerzőre utaló adatot nem tartalmazhatnak, az elnevezésben csak az angol abc betűit és számokat tartalmazhatnak. A képek feltöltése bírálatra az augusztus 1.- augusztus 31. közötti időszakban lehetséges.

Kategóriák:

1. Életünk: Várjuk az utazással, családdal, a fiatalok és gyermekek életével kapcsolatos képeket.
2. Ifjúsági kategória: Ebben a kategóriában a 2019. szeptember 21-én 25 év alatti szerzők a fentiekkel megegyező témájú képekkel nevezhetnek.

A beküldött fotókkal kapcsolatos szerzői jogi illetve személyiségi jogi felelősség a szerzőket terheli.

A zsűri tagjai:

Tamás Ágota – Canon Hungária Kft. Budapest

Körtvélyesi László fotóművész, Pécs
Pécsett élek, 71 éves vagyok, ebből majdnem 50 évet hivatásos fotográfusként Pécsett töltöttem el. A híivatásos fényképezési paletta nagyon sok lehetőségét végig csináltam nem maradtam meg egyiknél sem specialistaként. Ez aztán napjainkig meghatározta a kapcsolatomat a fényképezéssel.. Város, táj, sport, természet, színház, tánc, műtárgy-képzőművészet, légi fotózás, portré-család-műterem, riport, stb, mind egyformán érdekelt. Közel ötven éve tagja vagyok a Mecseki Fotóklubnak, 1988-ban fotóművészként felvettek az akkori “Művészeti Alapba”. Tanítottam a Pécsi Tanárképző Főiskolán,, 14 évig a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, jelenleg OKJ képzéssel és középiskolások fotós tehetség gondozásával is foglalkozom, jelenleg is aktívan dolgozom és nagyon fontosnak gondolom a vizuális nevelést minden korosztály számára.

Szabó Béla fotóművész, Győr
Hivatásos fotográfus és autonóm alkotó vagyok. Munkatársa voltam 1986-tól napi és hetilapoknak, színházi-kulturális folyóiratnak, FotóArt és, a Természetfotó Magazinnak, jelenleg a Győri Szalon kulturális portálon publikálok. Szabadúszó fotográfusként dolgozom 1993-tól. Munkásságom sokrétű, de elsősorban kulturális területen fotografálok. Győr város kulturális fesztiváljainak 1993-2001 között, Győri Nemzetközi Könyvszalonnak alapításától, 2000-től hivatalos fotósa vagyok. Győri Nemzeti Színháznak egy évtizedig, a Győri Balettnek 2006-tól fényképezek. Alapításától 15 éve fényképezek a Magyar Táncfesztiválnak. Több helyen tanítom a fotográfus szakmát.
Megjelent 26 könyvem és több tucatban voltam közreműködő. Több mint 200 csoportos és 150 egyéni kiállításom volt Európában, de szerepeltem Kínában is képeimmel.
Szakmai tagságok:Canon Pro Club alelnöke, Magyar Fotóművészek Szövetsége, Fédération Internationale de l’Art Photographique, European Photogroup of Art and Performance, Österreichischen Gesellschaft für Photographie, Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

A díjazás:

Az elismerésben részesített képek szerzői értékes, a Fotoplus Kft. és a Canon Hungária Kft. által biztosított jutalmakban részesülnek.

Fődíj: A pályázat címének megfelelően egy Canon EOS RP fényképezőgép, amit a két kategóriában nevezők közül valaki nyerhet el.

Az további díjazottaknak értékes tárgynyereményeket és vásárlási utalványokat ajánlunk fel, összesen 150000 Ft értékben. További információk: fotoshow@fotoplus.hu

A pályázat weboldala és a beküldés helye: fotoplus.hu/fotopalyazat

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...