Canon EOS 7D Mark III és társaik – magasröptű elmélkedés

A Canon EOS 90D és az EOS M6 Mark II bejelentése után mi várható még idén? Vajon mi rejtőzik még a japánok tarsolyában? Lássuk!

K: Hol van a nagyfelbontású EOS R fényképezőgép?

V: Állítólag idén ősszel várható a bejelentés, de kézzelfogható információk még mindig nem érkeztek a zsugáról. A pletykák arról szólnak, hogy a Canon gépe sokkal magasabb felbontású lesz, mint a 61 MP-es Sony A7R IV – egyesek tudni vélik, hogy 80 MP körüli értéket várhatunk. Bár már lassan szeptembert írunk, egyelőre nem jönnek a híresztelések. A közösség azonban továbbra is bízik abban, hogy még idén lehull a lepel..

K. Mi van a profiknak/sportra szánt EOS R géppel?

V: Sajnos, erről a gépről még kevesebbet tudni, sőt, semmi megbízható információ nem érkezett még a pletykafészkekhez sem. Annyit lehet róla sejteni, hogy legalább az EOS 1Dx Mark II-höz hasonló tudásúnak kell lennie. Nagy valószínűséggel jövőre érkezik, még a 2020-as nyári olimpia előtt.

K: Az EOS 1Dx Mark III 2020-ban várható?

V: Igen, ennek nagyon nagy a valószínűsége. Az 1Dx Mark III-at még a nyári olimpia előtt be fogják jelenteni, ez biztosra vehető. A madarak azt csiripelik, hogy jövő februárjától indul a tesztelése a gépnek. Műszaki részletek egyelőre nem szivárogtak ki.

K: És mi van az EOS 7D Mark III-mal?

V: Egyelőre még nem tudni, hogy a napokban bejelentett EOS 90D valóban képes lesz-e átvenni a 7D Mark II utódjának a szerepét, de a 90D több olyan szolgáltatást és funkciót is megkapott, ami a 7D sorozat tagjaira volt jellemző: joystick, jobb szigetelés, mint a 80D esetében, gyorsabb sorozatfelvételi sebesség, magnéziumötvözet váz stb. Másrészt viszont az EOS 90D nem elég „profi” ahhoz, hogy átvegye a 7D Mark III szerepét. Még nem egyértelmű, mi lesz a 7D sorozat jövője, de a Canon nem valószínű, hogy feladná ezt a kategóriát.

K: Lesz APS-C szenzoros EOS R váz?

V: Nem! Ez egy eltűnni nem akaró pletyka, ami nincs igazából megalapozva. A Canon EOS M rendszere látja el az APS-C MILC kategória szerepét. Ezt bizonyítja az is, hogy az EOS 90D-vel egyszerre lett bejelentve az EOS M6 Mark II.

K: Lesznek új objektívek az EOS M rendszerhez?

V: Nyilván, de az útiterv egyelőre nem nyilvános.

K: Lesz utódja a Canon EOS M5 gépnek?

V: Állítólag nem lesz, de még nincs semmi konkrétum ehhez a kérdéshez.

K: Jönnek új objektívek a Canon EOS R rendszerhez?

V: Mi az hogy? Számos optika van fejlesztés alatt, erről a Canon szabadalmai is árulkodnak. Nemrég jelent meg két RF optika, a többi – korábban már beharangozott – is hamarosan érkezik.

K: És mi van az EF bajonettel? Arra is érkeznek újdonságok?

V: A Canon korábban kijelentette, hogy 2019-ben nem fejlesztenek új EF optikát. Jelenleg az EOS R rendszerre összpontosítanak.

K: Mi várható még?

V: A Canon EOS C500 Mark II videokamera nagy valószínűséggel 2020-ban jelenik meg, sőt, még egy további kamera is érkezhet. Egy-két kompakt gép is szerepet kaphat jövőre. (Forrás: canonwatch.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...