Októbertől megvásárolható a Nikon Z 24 mm F1.8 S objektív – frissítve!

Idén októberben kerül a boltok polcaira a Nikon Z rendszerhez tervezett, nagylátószögű Nikon Z 24 mm F1.8 S objektív. A teljes kisfilmes lapkaméretet kirajzoló lencserendszer egyik azon három optikának, amivel a gyártó még idén jelentkezni fog (a másik kettő a 70-200 mm F2.8 és az 58 mm F0.95 Noct lesz). A Nikon Z 24 mm F1.8 S írisze 9 db lekerekített lamellából áll, a blendét F16-ig lehet majd szűkíteni. Tíz csoportban összesen 12 db lencsetag található, melyek közt van 1 db ED és 4 db aszférikus is – természetesen nem maradt le sem a nanokristályos, sem az újfajta „Super Integrated” bevonat sem.

Kép forrása: Nikon

A legkisebb tárgytáv 25 cm, a legnagyobb nagyítás 0,15-szörös. A gyors és zajtalan élességállításról léptetőmotor gondoskodik, ami a fókuszálást belsőleg hajtja végre, azaz nem változik munka közben az objektív hossza. A 450 grammot nyomó, 78 x 97 mm-es termék magnéziumötvözetből készített tubust kapott. A szűrőmenet átmérője 72 mm, s gyárilag jár hozzá a napellenző. A Nikon Z 24 mm F1.8 S októbertől 1000 dolláros áron lesz megvásárolható.

Sajtóközlemény

LÉPJEN TÚL A MEGSZOKOTT PERSPEKTÍVÁN: A NIKON BEMUTATJA A NIKKOR Z 24MM F/1.8 S NAGY LÁTÓSZÖGŰ OBJEKTÍVET

A Nikon tovább bővíti az f/1,8-as tükör nélküli fix objektívek családját a NIKKOR Z 24mm f/1.8 S objektívvel. A közelik készítésekor nyújtott kiváló teljesítménnyel és a széleskörű időjárásálló szigeteléssel ez a teljes képméretű objektív valódi sokoldalúságot kínál. A szűk helyeken és a szélesen elterülő tájakon éppúgy megállja a helyét, mint a városképek esetében, és hihetetlen részletgazdagságot biztosít a különböző helyzetekben.

Ez a gyors élességállítású 24 mm-es fix objektív kiváló élességet biztosít a kép egészén – még a legszélesebb f/1,8-as rekeszbeállítás esetén is. A csupán 0,25 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően kiemelkedő pontossággal szabályozható a kompozíció – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet. Csodálatosan sima és természetes Bokeh-hatást (elmosódást) kínál, és hatékonyan kiküszöböli a nagy látószögű objektíveknél oly gyakran problémát okozó becsillanást még hátulról megvilágított jeleneteknél is.

A teljes képméretű NIKKOR Z 24mm f/1.8 S objektív kiválóan alkalmas videózáshoz is. A videósok lenyűgöző videókat készíthetnek kis mélységélességgel. Az objektív kiegyensúlyozott perspektívája kiváló a master felvételek készítéséhez, valamint az interjúk és szűk belső terek filmezéséhez is.

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A NIKKOR Z 24mm f/1.8 S olyan szabadságot ad a Nikon Z rendszer használói számára, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen helyzetben elboldogulnak a rendelkezésre álló fénnyel. A közelre történő élességállítás is kivételes teljesítményű: a kép hihetetlenül éles még akkor is, ha közeli tárgyakra vagy részletekre állítja a fókuszt.”

Főbb jellemzők:

  • F/1,8 nagy látószögű NIKKOR Z fix objektív: A kép egészén biztosított ultraéles képével és a gyenge fényviszonyok között nyújtott ragyogó teljesítményével ez a 24 mm-es objektív a jelenet minden elemét élethű tisztasággal rögzíti.
  • S sorozat: Az optikai kivitel új dimenziója. A Nikon tükröződésgátló nanokristály bevonata pedig csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket a tisztább felvételek érdekében. Egyenletes, csendes, összetett élességállító rendszer.
  • Rendkívül teljesítmény közeliknél: A csupán 0,25 m-es minimális fókusztávolsággal a kompozíció kulcsa az Ön kezében van – akár közeli felvételeket szeretne készíteni, akár végtelenre állítja az élességet. A képélesség az azonos gyújtótávolságú hasonló objektívekhez képest kiemelkedő.
  • Időjárásálló tömítőrendszer: Az objektívváz minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől.
  • Videózáshoz is nagyszerű: A szinte teljesen AF révén még a legcsendesebb pillanatok is zavartalanul megörökíthetők. A vezérlőgyűrűvel hangtalanul állítható a rekesz vagy az expozíciókompenzáció, és kézi élességállítás esetén élességállító gyűrűként használható.
Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...