Videózásra kihegyezett objektívsorral jelentkezik a Sigma

A Sigma egy teljesen új objektívsort jelentett be: a „Classic” Art sorozat az 50-es és a 70-es évek képi világát hozza vissza. A japán gyártó új lencserendszerei PL foglalattal vannak ellátva és a Cooke Optics féle „/i Technology” kommunikációs protokollt alkalmazzák (ennek köszönhetően az objektív legfontosabb adathalmaza minden képkocka adatlapjába felkerül, ami az utómunkálatok során lehet hasznos). Optikailag az újdonságok megegyeznek a korábbi cine sor tagjaival, azonban az üvegelemek másféle bevonatokkal vannak felgőzölve. Ennek köszönhetően olyan klasszikus képvilággal szembesülünk, ami az 50-es és a 70-es évekre volt jellemző. Alábbi kisfilmben megcsodálhatjuk az új lencserendszerek hatását:

Az új bevonat hatására valamelyest csökkentek a T-értékek, így a Classic Art sorozat tagjai T3.2-ről indulnak. Ezeket az objektíveket nem lehet egyenként megvásárolni, a Sigma tízes csomagban kínálja őket. A gyártó – mellesleg – a korábbi cine optikákat is felvértezte a fent megemlített Cooke Optics féle /i Technology protokollal. Aki még a frissítés előtti verziót vásárolta meg, az se csüggedjen: a gyártó fontolóra vette egy új szolgáltatás bevezetését, melynek során ezeket a korábbi optikákat is felvértezzék az új kommunikációs protokollal.

Kép forrása: Sigma

Végül, de nem utolsó sorban, a Sigma bejelentette az MC-31 típusú konverter fejlesztését, aminek közreműködésével PL bajonettes lencserendszereket csavarhatunk majd L-foglalatú vázakra. Egyelőre árak és pontos megjelenési dátumok nem szerepeltek a sajtóközleményben. (Forrás: dpreview.com)

Kép forrása: Sigma

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...