A FujiFilm bejelentette az X-Pro3 fejlesztését

Úgy tűnik, a fejlesztések bejelentésének korát éljük. A gyártók foggal-körömmel harcolnak a vásárlók kegyeiért, minden apró információt megadnak, csak hogy odafigyeljünk rájuk, hogy a már rendszerben lévőket megtartsák. Úgy tűnik, a FujiFilm sem kivétel ez alól, hiszen ők most épp a már régóta várt X-Pro3 távmérős jellegű fényképezőgép fejlesztését jelentették be, amit majd október vége felé (23-án) fogja követni az „igazi” termékbejelentés. No, de lássuk, mit voltak hajlandóak elárulni a készülőben lévő masináról!

Kép forrása: FujiFilm

Az első érdemleges infó, hogy a gépváz titánból fog készülni, tehát nem csak a színe lesz olyan, mint a titáné, hanem az egész anyaga abból lesz! Ez azt jelenti, hogy rendkívül erős, ám könnyű lesz maga a vázszerkezet, ami gyakorlatilag egy elpusztíthatatlan alapot ad a masinának. A készüléket majd háromféle színben lehet megvásárolni: fekete, DURA fekete, illetve DURA ezüst lesz elérhető. A hibrid opto-elektronikus kereső is megújul, az EVF része magasabb felbontású, magasabb kontrasztú, szélesebb színterű, világosabb és magasabb képfrissítésű lesz.

A gépváz hátoldalán is folytatódnak a változások: a kijelző „rejtett” lesz, azaz a váz felé fordul alaphelyzetben, a külsején pedig egy kicsi LCD lesz elhelyezve, ami egyfajta státuszkijelzőként szolgál majd (erről lesznek leolvashatók az expozíciós adatok például, de itt láthatjuk majd a kiválasztott filmszimulációs módot is). Apropó filmszimuláció: állítólag ismét kapunk egy újabbat, amely a „Classic Negative” névre hallgat. Ez a filmszimuláció a Fujicolor Superiára hajaz. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...