Szintet lép az Adobe tartalomfüggő kitöltése – itt az első videó!

Az Adobe Content-Aware Fill, avagy tartalomfüggő kitöltés eszköze ismét elkápráztatja az ipari szabványnak tekinthető Adobe Photoshop képszerkesztő szoftver felhasználóit. Egy kétperces kisfilmben mutatja be nekünk Meredith Stotzner, a szoftvergyártó termékmenedzsere, hogy mi várható az eszköz következő generációjától. Bár a tartalomfüggő kitöltés már jelenleg is nagyon egyszerűen és hatásosan használható, akadnak olyan helyzetek, ahol az eljárás „önfejűsége” miatt nem ideális az eredmény. Nos, a következő verzióban már valamivel okosabb lesz ez a remek eszköz: ha az „Edit” (szerkesztés) menüpontban választjuk ki, akkor a „Fill” (kitöltés) opcióknál egy újabb szekciót találhatunk majd, ami a „Sampling Area Options” (mintavételezési terület opciói) névre hallgat. Itt választhatunk az automatikus (Auto) és az egyedi (Custom) módok közül.

A tartalomfüggő kitöltés jelenlegi változata a „Rectangular” (négyszöges) opciót használja, ami egy dobozt, keretet hoz létre a kiválasztott terület körül. Ezt a területet igény szerint maszkolhatjuk, így meghatározhatjuk, hogy a számunkra megfelelő területről történik a mintavételezés. Noha használható ez a manuális mód, igencsak macerás.

Az Auto opció az Adobe Sensei AI rendszerét használja, ami analizálja a kép tartalmát, majd meghatározza, mely területek pixelei felelnek meg leginkább a kijelölt terület határán. A különbség a „Rectangular” és az „Auto” tartalomfüggő kitöltés közt óriási! Az egyedi (Custom) módban a felhasználó maga jelölheti ki a mintavételezési területet. De lássuk a videót, ahol mindezt működés közben is megcsodálhatjuk! (Forrás: petapixel.com)

Videó forrása: Adobe Photoshop YouTube csatorna

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...