Három újabb fotós táska a Vanguard VEO Select családból!

Vanguard VEO Select 28S

A Vanguard VEO Select 28S kissé kilóg a sorból, mert egyrészt hátizsákként nem funkcionál, másrészt mert annyira új, hogy még a forgalmazó, sőt, a gyártó honlapján sem található! A három közül ez a legkisebb táska, amit váll- és oldaltáskaként lehet viselni. Bevallom, a mostani felhozatalból a 28S lett a kedvencem, mert hozzám ez a típus áll a legközelebb.

A VEO Select 28S a lehető legegyszerűbb formulát követi: tartalmához felülről, a tépőzárral és cipzárral zárható fedél felnyitása után tudunk hozzáférni. A táska elején egy hatalmas csat található, ez biztosítja a gyors reteszelés és nyitás lehetőségét, hiszen ha épp nem utazunk, hanem csak fényképezgetünk egy városi túra során, akkor nem kell a cipzárral bíbelődni, elég a csattal biztosítani a táska tartalmát.

Egyébként a fedél két részből, azaz két rétegből áll. A felső valamivel kisebb, mint az alsó, és kizárólag egy tépőzár reteszeli. A kisebbik (tehát felső) fedélréteg feltépése után egy rejtett rekesz tárul elénk, ahová például igazolványainkat, mobiltelefonunkat tehetjük. A felnyitott felső réteg belsejében egy áttetsző oldalú zseb is található, ami névjegykártyánk tárolását szolgálja.

Miután felnyitottuk a táska fedelét, elől két további rekeszt találhatunk. A nagyobbik zárási lehetőséget nem nyújt, itt például papír alapú térképet, útinaplót, esetleg kisebb táblagépet tárolhatunk.

Közvetlenül előtte egy kisebb, ám kettős cipzárral védett zsebet helyeztek el a tervezők. Nagyobb értékeinket, pénztárcánkat ide érdemes elrejteni, mert ez a zseb zárható, párnázott, és a fedél is védi az illetéktelen hozzáféréstől.

A fő szekcióban 4-5 objektív és egy váz, valamint egy legfeljebb 10”-os táblagép fér el kényelmesen, de felszerelésünk függvényében ez nyilván változni fog, ahogy az elválasztókkal variálunk. A táska belmagassága a 70-200 mm F2.8-as objektívek elhelyezését is lehetővé teszi, ami fotóriporterek részére fontos információ lehet.

A Vanguard VEO Select 28S fedelében két elkülönített zsebet találunk memóriakártyáink részére. A bal oldalon az üreseket (zöld piktogrammal jelölve), míg a jobb oldalon a már telefényképezet, televideózott példányokat (piros piktogram) érdemes elhelyezni. Pluszpontot ér a cipzárkocsik „fedett parkolója”, ami meggátolja, hogy a fém kocsik bármit is összekarcoljanak.

A táska oldalai azonos kialakításúak, tehát szimmetrikus a termék külseje. Mindkét oldalon egy-egy gumírozott szájú rekesz található, ami képes akár egy félliteres palack befogadására is.

A Vanguard VEO Select 28S hátoldalán egy további, igen nagy zseb látható, ahol alaphelyzetben a táska esőköpenye található. Nyilván mindenki úgy fogja majd ezt a rekeszt is használni, ahogyan csak szeretné. A cipzár alatti keresztpánttal kofferkulira fűzhetjük a VEO Select 28S-t.

Ha ezzel a táskával indulunk el fotós túrára, akkor egy kisebb háromlábat is magunkkal vihetünk, ugyanis a táska alján egy speciális hordozórendszer lett kialakítva. Nyilván nem újdonságról van szó, mivel már más Vanguard táskáknál is találkozhattunk ezzel a felfogató rendszerrel, de jó, hogy a gyártó erről az oldaltáskáról sem hagyta le ezt a lehetőséget.

A Vanguard VEO Select 28S további pluszpontot kapott a vaskos, keménygumiból kialakított talpakért, amik nem csak a táska alját, hanem a felszerelésünket is védik.

Összességében nekem a Vanguard VEO Select 28S tetszett a legjobban, de nem csak azért, mert hozzám ez a táskatípus áll a legközelebb, hanem mert itt találkoztam a legötletesebb funkciókkal. Azt már említenem sem kell, hogy a felhasznált anyagok minősége első osztályú; a táska mérete ideális dSLR, de akár MILC szettek részére egyaránt, kényelmes a fogantyú, ötletes a háromláb felfogató rendszere, jól használható a táska belső és külső kialakítása, és nem hagyták el a vaskos talpakat sem! Bár az árát egyelőre nem ismerem, megelőlegezem neki a „Kedvenc” bilétát!

Vanguard VEO Select 28S

A Vanguard VEO Select táskákat a márka hazai forgalmazójától, a Tripont Foto Video Kft.-től kaptam bemutatóra.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...