A Manfrotto valami egészen furcsa termékvonallal jelentkezett

Ki ne ismerné a Manfrotto olasz márkát? Aki foglalkozik a fényképészettel, az szinte biztosan találkozott már Manfrotto állványokkal, fotós táskákkal, esetleg lámpákkal. A gyártó most azonban valami teljesen új dolgot jelentett be: olyan termékek forgalmazásába vágja a fejszéjét, amivel eddig még nem találkozhattunk az olaszok repertoárjában! „Pro Rugged” névre hallgat az új termékcsalád, aminek tagjai memóriakártyák. Ráadásul nem egy, hanem többféle formátumot is kínálnak az olaszok. A Pro Rugged név alatt SD, microSD, valamint CF (Compact Flash) kártyák futnak, amelyek egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy az átlagosnál strapabíróbb kivitelnek örvendenek.

Kép forrása: Manfrotto

Más márkák már eddig is gyártottak „extra erős” SD kártyákat (ott van, ugye, a Sony Tough termékvonala), de a Manfrotto ezt a strapabírást a CF és a microSD formátumokra is kiterjesztette. Sajnos, csakúgy, mint a Sony SD kártyáinál, a Manfrotto egységeinél is elvész a Secure Digital lényege, a biztonsági retesz, ami a memóriakártya oldalán található kis csúszka. Ezzel lehet ugyanis fizikailag írásvédetté tenni az egységet. No, mindegy, az új termékek legalább víz- és porállóak – legalábbis az SD és a microSD (a CF sajnos nem).

Kép forrása: Manfrotto

A Manfrotto Pro Rugged SD kártyái -25 és +85°C között életképesek maradnak, míg a CF egységek valamivel érzékenyebbek: 0 és +70°C a tűréshatár fent és lent. Az olaszok állítása szerint SD kártyáik háromszor olyan erősek, mint más márkák memóriakártyái. Eddig oké, de milyen olvasási és írási sebességre képesek ezek az újdonságok? Az SD 280/250 MB/mp-re képes, a microSD esetében 90/90 MB/mp a maximum, míg a CF egységek 160/130 MB/mp-es adatátviteli maximummal rendelkeznek (mindegyik esetben olvasási/írási sebességre vonatkozóan). Az SD kártyák V90 (4K és 6K kompatibilisek), a microSD-k pedig V30 (4K) besorolásúak.

Kép forrása: Manfrotto

A Manfrotto memóriakártyái már meg is vásárolhatóak a gyártó webshopjában.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...