A Nikon négy termékével lett első a TIPA-nál

Idén két Nikon fényképezőgép és két objektív nyerte el a Technical Image Press Association tetszését. Nem is csodálom, hogy a zsűri el volt ragadtatva a Nikon D780 és a Nikon Z 50 fotómasináktól, hiszen ezek tényleg hihetetlenül jó kis masinák! A legjobb szakértői tükörreflexes fényképezőgépnek járó „Best dSLR Expert Camera” díjat a D780-nak ítélték oda mondván, hogy a Nikon egy igazi klasszikust alkotott meg vele. Anno azt írtam róla, hogy a legendás D700 méltó utódja lett, hiszen azokra az alapokra épül, ami a D700-at is naggyá tette.

A tükörnélküliek csapatából egy APS-C szenzoros fotómasina került ki győztesként: a Z 50 ideális családi fotózásra, vagy utazóknak, de kreatív fotózáshoz, videózáshoz is ajánlható. Könnyen használható, pici, tömzsi energiacsomag, ami nagyon jó képminőségével, gyorsaságával és Creative Picture Control effektjeivel ejti rabul a kezdő fotóst. A Z 50 a „Best APS-C Camera Advanced” díjat vihette haza.

A Nikon lencserendszerei közül egy hihetetlenül finom műszer, az AF-S Nikkor 120-300 mm F2.8E FL ED SR VR kapta a „Best dSLR Professional Lens” címet:

Kép forrása: TIPA

Nem kevésbé szívdobogtató a japán gyártó másik győztese, a Nikkor Z 58 mm F0.95 S Noct, amivel papírvékony mélységélességet és hihetetlenül lágy háttérelmosást érhet el a portréfotós. Nem csoda, hogy ez a termék kapta a „Best Mirrorless Prime Standard Lens” címet.

Kép forrása: TIPA

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...