64 MP-es képérzékelővel állt elő az OmniVision

Úgy tűnik, hogy az okostelefonok kameramoduljai a középformátumú fényképezőgépeket is végleg lekörözték, hiszen sorra jelennek meg a 40-50-60-100 megapixeles szenzorok. Minek költsünk súlyos milliókat egy KF rendszerre, ha párszázezerért egy prémium okostelefon is tudja ezeket a hatalmas felbontásokat? A kérdés nyomokban szarkazmust tartalmazhat..

A kép csak illusztráció

Az OmniVision OV64B egy 1/2”-os (tehát a kategóriában egy viszonylag nagy felületű) képérzékelő, aminek felbontása okán pixelei 0,7 mikrométeresek. Ez a világ első ilyen lapkája, s mint olyat az ultra-vékony, prémium kategóriás okostelefonokba szánják. A PureCel Plus-S technológiát alkalmazó érzékelővel 9248 x 6944 pixeles képeket készíthetünk, de pixelösszevonással (16 MP-re csökkentett képméret mellett) négyszeres érzékenység érhető el, ami alacsonyabb zajszintű, valamint magasabb dinamikájú felvételeket eredményez. A 16 MP-es módban kétszeres digitális zoomolásra is lehetőség nyílik.

Persze, a filmkészítők sem maradnak hoppon, az OV64B ugyanis 8K-s mozgóképek felvételét teszi lehetővé 30 kép/mp-es frissítési frekvencián (4K-ban 60 fps a csúcs, de elektronikus képstabilizálással már csak 30 kép/mp lehetséges). Full HD-ban 240 kép/mp-es lassított felvételek jöhetnek létre, illetve HD-ban akár 480 fps-t is választhatunk. Az autofókusz sem rossz, hiszen szenzorra integrált fázisérzékeléssel gyors és pontos élességállítás érhető el.

Egyelőre nem érkezett arról hír, hogy konkrétan melyik telefonokban találkozhatunk majd ezzel a chippel, hiszen a mintalapkákat is csak májusban küldi szét a gyártók felé az OmniVision. Bővebb infóért látogass el az OmniVision weboldalára. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...