Itt a GoPro Labs!

A GoPro bemutatta a GoPro Labs programot, ami lehetővé teszi, hogy a HERO8 Black tulajok olyan kísérleti funkciókat tesztelhessenek (kvázi béta-tesztelőként), amelyek még nem lettek hivatalosan kiadva. „A GoPro Labs afféle bennfentes betekintést nyújt olyan innovatív szolgáltatásokba, funkciókba, amikkel csúcsmérnökeink játszanak” – áll a gyártó sajtóközleményében. A GoPro Labs első kiadásának köszönhetően kipróbálhatjuk a ReelSteady GO finomítását, valamint elérhetővé válik a QR kódokkal való kamerakontroll.

Kép forrása: GoPro

A GoPro idén felvásárolta a ReelSteady csapatát, akik képkorrekciós szoftvereken, valamint a világ egyik legfejlettebb képstabilizációs eljárásán dolgoztak. Bár a fejlesztésekből eddig még nem sok került bele a kalandkamerákba, a ReelSteady GO a legújabb firmware frissítéssel már bekerül a HERO8 Black kamerákba. Ezzel majd a gördülő zár hatást is kordában lehet tartani, ami a ReelSteady képfeldolgozó szoftverével való használatot teszi könnyebbé.

A QR kódokkal való kameravezérlés pontosan az, aminek hangzik: előre definiált funkciókat menthetünk el QR kódként, amit a kamera képes lesz beolvasni, így „egy szempillantás” alatt több paraméter válik azonnal beállíthatóvá. A QR kódolás azt is lehetővé teszi, hogy a HERO8 Blackbe bekerüljenek a tulajdonos adatai. A GoPro már elérhetővé tett tíz QR kód parancsot, amit bárki szabadon letölthet és használhat.

A gyártó azt mondta, hogy ezek a funkciók bekerülhetnek egy jövőbeli kamerába, de az is előfordulhat, hogy soha nem látjuk viszont őket kereskedelmi termékben. Szóval, ha van kéznél egy GoPro HERO8 Black kamerád, és van kedved kipróbálni ezeket a funkciókat, akkor uccu! (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...