A ShiftCam ProGrip az okostelefonból varázsol majdnem dSLR-t

Bevallom, a cím kissé csúsztat, hiszen egy okostelefonból soha nem lesz digitális tükörreflexes fényképezőgép (se sima fényképezőgép), de a ShiftCam ProGrip már majdnem megadja legalább a dSLR-szerű fogás élményét. A ShiftCam ProGrip egy multifunkcionális markolat, amibe a telefont behelyezhetjük, így nem kell össze-vissza bénázni görcsbeállt kezekkel, ha el szeretnénk készíteni egy fényképet. Maguk a fejlesztők is megcsömörlöttek a telefonnal való „fotózástól”, mert az hihetetlenül kényelmetlen. Bármennyire is fejlett egy okostelefon kameramodulja, és bármennyire is komoly az azt vezérlő alkalmazás, egy telefonnak egyszerűen soha nem lesz olyan fogása, mint egy eleve fotózásra tervezett eszköznek, így hamar tovaillanhat a kezdő fotós lelkesedése.

Kép forrása: a ShiftCam ProGrip kickstarter.com oldala

A ShiftCam ProGrip a telefonok és a fényképezőgépek ergonómiai különbségét szeretné (erősen) lecsökkenteni; a markolat és a telefon között Bluetooth kapcsolat biztosítja az összekötő hidat, így az exponáló gomb sem csak díszítőelemként szolgál. A markolatnak azt a részét, ami a telefont tartja, el is lehet forgatni, így a tájképből portréba való váltás egy pillanat kérdése. A ShiftCam ProGrip árammal is el tudja látni a telefont, amihez még vezetékre sincs szükség. Sőt, állványfunkciójának köszönhetően még ébresztőóraként is lerakhatjuk a telefont az éjjeliszekrényre.

Kép forrása: a ShiftCam ProGrip kickstarter.com oldala

A ShiftCam ProGrip univerzális tok, tehát nem egy-egy telefonhoz készül, így szinte tetszőleges okoseszközzel használható. Ja, igen: a tokon állványmenet és passzív vakusaru is található! Ha felkeltette az érdeklődéseset a termék, akkor látogass el a kickstarter.com weboldalára, ahol további részletekre lelhetsz. (Forrás: petapixel.com)

Kép forrása: a ShiftCam ProGrip kickstarter.com oldala

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...