Mi várható még a Canontól?

Persze, felmerül a kérdés, hogy nem vagyunk-e kissé telhetetlenek, de az ember már csak ilyen, ha kapja a kisujjat, kéri az egész kart is mellé. Szóval, a július 9-i nagy bejelentés után is akadhat olyan, akinek hiányérzete van még mindig a Canon full frame lapkás MILC rendszere kapcsán. A canonrumors.com szerkesztője összeszedte, hogy melyek azok az objektívek, amelyekre még mindig nagy szükség lenne. Ezek pedig nevezetesen az alábbiak:

Kép forrása: Canon

  • RF 50 mm F1.8 IS STM
  • RF 70-200 mm F4L IS USM
  • RF 18-45 mm IS STM
  • RF 100-400 mm IS USM
  • RF 24 mm F2.8 IS STM Macro

A felsorolásból az 50-es és a 70-700 F4 még idén megérkezhet, ráadásul nem is kell olyan sokat várni rájuk: még ősz elején bemutathatja őket a gyártó. Nyilvánvalóan a vázak és az objektívek adják a gerincét egy rendszernek, de a különféle tartozékok, kiegészítők nélkül soha nem lesz teljes a felhozatal. A szerkesztő többféle izgalmas közgyűrűt is vár még 2020-ra, de arról egyelőre nincs információ, hogy ezek jellege milyen lesz (makró közgyűrű sor, konverter stb.).

Az EOS R vonaltól eltekintve sem állt meg az élet a Canonnál, ugyanis még tartozik nekünk egy zászlóshajó kategóriás EOS M vázzal! Az EOS M objektívek terén sem vagyunk túlságosan eleresztve, íz idei évre például csak egyetlen egy új bejelentés várható.

És mi van a tükörreflexes rendszerekkel? Nos, az APS-C vonal nagy valószínűséggel véget ért, a full frame palettára érkezhetne még az EOS 5D Mark V, de ennek valószínűsége – szerintem – egyre kisebb. A Canonnak sem végtelenek az erőforrásai, s mivel a MILC jelenti a jövőt, nagy valószínűséggel már erre fog koncentrálni ezután. Az EOS R5-tel és az R6-tal pedig igen egyértelművé vált, hogy ezentúl ezekben a gépekben kell keresnünk az 5D folytatását.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...