Vasárnap esti egyveleg

Canon: „Nem direkt nyomorítjuk meg a gépeinket, ez üzleti öngól lenne, hiszen előbb pártolna el a vásárló, mint váltana egy sokkal drágább (video)kamerára!” – körülbelül így lehetne összefoglalni annak az interjúnak a lényegét, amit a CineD szerkesztője folytatott Katsuyuki Nagaival. (Bővebben itt)

Leica: a Leica M9 képérzékelőjének rothadását a speciális bevonat elhagyása okozta. A New Jersey-ben tevékenykedő LDP LLC szakemberei tüzetesebben is megvizsgálták, hogy vajon mi okozhatta a 2004 és 2014 között gyártott M9-ek szenzorrothadását. A mikroszkóp alatt végzett vizsgálatok eredménye meghökkentő volt: a kb. 8000 dolláros készülék képérzékelőjének védő-szűrő üvegéről elhagyták a bevonatokat, amelyek megvédhették volna a lapkákat a korróziótól, amit egészen konkrétan oxidáció okozott. A Kodak által gyártott érzékelőket a Leica évekig cserélte, de mivel már nincs cserealkatrész, ezért a készülékeket, sajnos, már nem tudják tovább javítani. (Bővebben itt)

Nikon: állítólag jövő héten, szeptember 16-án tesz újabb bejelentést a japán gyártó. A híresztelések szerint két új, Z-bajonettes üveget mutatnak be a közönségnek. Ezek konkrétan a Nikkor Z 50 mm F1.2 S és a Nikkor Z 14-24 mm F2.8 S. (Forrás: nikonrumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...