Filmkészítők örüljetek, az OM-D E-M1 Mark III és az OM-D E-M1X fontos firmware-t kap

Az Atomos-szal karöltve az Olympus fontos firmware fejlesztésbe kezdett, így hamarosan – még idén télen – olyan frissítés érkezik majd az OM-D gépcsalád két csúcsragadozójához, az E-M1X-hez és az E-M1 Mark III-hoz, ami lehetővé teszi majd a RAW adatfolyam külső rögzítővel való felvételét. Íme, a sajtóbejelentés:

Kép forrása: Olympus

Sajtóközlemény

RAW videó adatok átvitele Olympus OM-D gépekről Atomos Ninja V HDR rögzítő-monitorra új firmware segítségével!

Az Olympus örömmel jelenti be, hogy olyan új firmware-t fejleszt, mely lehetővé teszi a RAW videó adatok átvitelét az Olympus OM-D E-M1X, illetve az E-M1 Mark III és az Atomos Ninja V HDR rögzítő-monitor között. A firmware megjelenése 2020 telén várható.

A fejlesztés az Atomos együttműködésével zajlik. Az adatok az Atomos Ninja V rögzítőben Apple ProRes RAW formátummal kerülnek mentésre, ami kiváló szerkesztési lehetőségeket kínál – így nagyobb rugalmasságot biztosít a professzionális filmkészítéshez szükséges utómunkákhoz, például a megfelelő expozíció beállításához, vagy a color grading feladatokhoz.

Az Olympus ezentúl is támogatja az autentikus filmkészítést és tovább fejleszti a kézből rögzíthető, nagyfelbontású videók felvételi lehetőségeit kisméretű és könnyű kamerarendszerével – mely többek között páratlan hordozhatóságot és rendkívül hatékony, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátort kínál.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...