RF-bajonettes Cine optikákkal jelentkezett a Venus Optics

Három új, Canon RF-bajonettes Cine objektívet mutatott be a Venus Optics: íme, a Laowa 9 mm T2.9, a Laowa 12 mm T2.9, valamint a Laowa 15 mm T2.1! Mindhárom lencserendszer a „Zero-D”, avagy torzításmentes családba tartozik, így a képük (elvileg) geometriai torzításoktól mentes. Bár ezekkel az optikákkal korábban már találkozhattunk, Canon RF véggel még nem kerültek forgalomba (Canon EF, PL és Sony E rendszerűek voltak). Az újdonságokon is az ipari szabványnak megfelelő bordák találhatók a fókusz- és a blendegyűrűn egyaránt, így azokat a megszokott kiegészítőkkel vezérelhetjük.

Kép forrása: Venus Optics

Röviden az objektívekről:

  • A 9 mm T2.9 ’Zero-D’ tíz csoportba rendezve összesen 15 lencsetagot tartalmaz, legkisebb tárgytávja 12 cm, írisze hét lamellából áll. A termék tömege 247 gramm, ára 600 USD.
  • A 12 mm T2.9 ’Zero-D’ tubusában tíz csoportba rendezve 16 darab lencsetag található; a legkisebb tárgytáv 18 cm, az írisz hét lamellából áll, a lencserendszer tömege 675 gramm, ára 1500 USD.
  • A 15 mm T2.1 ’Zero-D’-be kilenc csoportba rendezve összesen 12 lencsetag került, a legkisebb tárgytáv 15 cm, a hét lamellából álló íriszű optika tömege 540 gramm, ára 1200 dollár.

Mindhárom termék már meg is vásárolható a Venus Optics webshopjában.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...