A Foldio360 Smart Dome-mal a lehető legegyszerűbb és legélvezetesebb a termékfotózás

Az Orangemonkie, aki a Foldio névre keresztelt termékek mögött áll, most egy újabb, szenzációs termékkel állt elő: a Foldio360 Smart Dome forradalmasíthatja a kisebb termékek fotózását! Amint neve is árulkodik erről, a Foldio360 Smart Dome egy gömb alakú „fénysátor”, ami teljes körű megoldást kínál termékfotózáshoz. Az eszközzel 360°-os termékfotókat, animációkat, vagy akár videókat is készíthetünk játszi könnyedséggel. Csakúgy, mint a gyártó korábbi termékei, a Foldio360 Smart Dome is közösségi finanszírozással jöhet létre, de a termék ötlete olyan sikeres, hogy már bő 130 000 dollárt kalapoztak össze a projekthez a kickstarter.com közösségi oldalon (100 000 dollár volt a célkitűzés, azt pillanatok alatt elérték).

Kép forrása: Orangemonkie

A Foldio360 Smart Dome gyakorlatilag a korábbi Foldio termékek összegyúrásából keletkezett, hiszen fénysátor, forgó asztal és 360°-os fotóterep egyben. A fénygömbbe helyezett termékeket nem csak oldalról, hanem felülről is fényképezhetjük – a gömb belső világítása teljesen egyenletes megvilágítást tesz lehetővé zavaró tükröződések nélkül. A Foldio360 Smart Dome-hoz mellékelt alkalmazással a belső tárgyasztal forgatását, illetve a fényforrás színhőmérsékletét is igényeinknek megfelelően állíthatjuk. A rendszer része többek között két takarólap, amelyekkel a gömb nyílásait lehet igény szerint nyitni, vagy zárni (ezeken ráadásul fotónyílás is található).

Kép forrása: Orangemonkie

A Foldio360 Smart Dome része három láb, amelyekkel stabilan felállítható a gömb, illetve egy 3/8”-os szabványos csavarmenet, amire fejegységeket csavarhatunk (pl. kisebb gömbfejeket). Ez a rész nyilván nem tart meg egy nagy dSLR szettet, de kisebb MILC vázzal, vagy okostelefonnal gond nélkül fényképezhetünk. A végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő termék ára 400 dollár lesz, de aki most kifizeti a belépőt a kickstarter.com oldalon, annak csak 320 dollárjába kerül majd a móka. A tervek szerint 2021 márciusában már hozzá is juthatunk a fénygömbhöz. Bővebb infókért látogass el az említett kickstarter.com oldalra. (Forrás: petapixel.com)

Kép forrása: Orangemonkie

Kép forrása: Orangemonkie

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.