Streamelnél? Akkor ezeket a mikrofonokat lesd meg: a Hama uRage mikrofonok bemutatója

uRage Stream 800 HD Studio

A Hama kínálatában jelenleg a uRage Stream 800 HD Studio a csúcsmodell, ami nem csak a mikrofon tulajdonságaiban, hanem a hozzá mellékelt kiegészítők mennyiségén is meglátszik. Ehhez a mikrofonhoz a 400-as modellnél látott gumis felfüggesztésnél egy jóval komolyabb jár, ám a pop- és a szélzaj-szűrő nagyon hasonló. A uRage Stream 800 HD Studio mellé egy asztali állványt is kapunk, amit az asztal szélére csíptetve tetszőlegesen magunk elé/mellé forgathatunk.

A uRage Stream 800 HD Studio vezetéke szintén levehető, az egy USB-A/B csatlakozóval van ellátva, így akár rövidebbel is felcserélhetjük (gyárilag egy 250 centis jár hozzá). Az impedancia ennél a modellnél is 2200 Ohm, de az érzékenység már -45 dB (+/-3 dB), a frekvenciasáv pedig 20-16 000 Hz közé esik. Ennek köszönhetően már a beszédhang mélyebb tartományait is szépen felveszi, ami teltebb, még kellemesebb hangzást eredményez. Ez a kondenzátormikrofon is unidirekcionális, avagy elölről, vagy hátulról optimális a hangfelvétel.

A nagy asztali karos állvány mellé egy mini háromlábat is kapunk a uRage Stream 800 HD Studio mellé (ennek a lábai gumis tappancsokban végződnek), így akinél valamilyen oknál fogva nem fér el a nagy karos állvány, ezt is alkalmazhatja. A gumis mikrofontartó itt már láthatóan „profibb” kialakítású, mint a 400-asnál, tehát annak az esélye, hogy zavaró mechanikai mellékhangokat felvegyünk, gyakorlatilag nulla.

A uRage Stream 800 HD Studio a három kipróbált mikrofon közül a legkomolyabb. Nem csak a kiegészítők sokszínűsége, hanem a hangminősége miatt is egyértelműen ezt a modellt tudom ajánlani azoknak, akik jó ár-értékarányú streaming mikrofont keresnek. Nem minden kezdőnek van arra (anyagi) lehetősége, hogy egyből a sokszázezres (és gyakran fölösleges minőségű) profi hangfelvevőkkel kezdje pályafutását; a uRage Stream 800 HD Studio vélhetően hosszabb távon is kielégítően fogja szolgálni tulajdonosát.

Hangsáv

S végül, afféle végszóként, álljon itt egy mímelt Quake 3 1on1 meccs streamingje, ahol egy korábbi mérkőzésem demóját kommentálom. A felvételben ötpercenként történik mikrofonváltás, így mindhárom egység elegendő időt kap a szereplésre, íme:

A uRage mikrofonokat a Hama Kft.-től kaptam bemutatóra. A uRage Stream 400 Plus bruttó 11 500 Ft, a uRage Stream 700 HD bruttó 22 000 Ft, míg a uRage Stream 800 HD Studio bruttó 31 500 Ft környékén vásárolható meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...