Canon, TTArtisan, Venus Optics hírmorzsák

Canon

A Canon bocsánatkérést közölt honlapján, ugyanis a korábban már bejelentett, és még idén decemberre ígért RF 70-200 mm F4L IS USM boltokba kerülése ismét csúszik. A gyártó egyszer már eltolta a kereskedelmi forgalomba kerülés dátumát (2021. januárra), de most ismét az időpont módosítására kényszerültek az illetékesek: az említett riporterzoom 2021 márciusa előtt nagy valószínűséggel nem lesz kapható. A november 4-én bejelentett lencserendszer gyártásánál merültek fel gondok, de a Canon nem részletezte tovább az esetet.

Kép forrása: Canon

TTArtisan

A TTArtisan egy új, APS-C méretű képérzékelők kirajzolására tervezett optikát jelentett be: az 50 mm F1.2 többféle bajonettel lesz kapható. Az 50 mm-es objektívet a gyártó kifejezetten a tükörnélküli fényképezőgépekhez tervezte, így választhatjuk majd Canon EOS-M, Sony E, FujiFilm X, valamint m4/3 foglalattal. A teljesen manuális vezérlésű lencserendszer legkisebb tárgytávja 50 cm, szűrőmenetének átmérője 52 mm, tömege 336 gramm. A tíz lamellából álló blende íriszét F1.2 és F16 közti értékekre lehet állítani. Az öt csoportba rendezett összesen hét lencsetag között több aszférikus is megtalálható. Az objektív terjedelme 60 x 62 mm.

Kép forrása: TTArtisan

Venus Optics

A Venus Optics sem tétlenkedett: megjelent végre a Laowa 10 mm F2 Zero-D m4/3-os objektív! A csupán 125 grammot nyomó, 53 x 41 mm terjedelmű objektív 96°-os látómezőt kínál. A szűrőmenet átmérője 46 mm, a legkisebb tárgytáv 12 cm. Az öt lamellából álló blendét F2-től egészen F16-ig lehet szűkíteni. Hét csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetagot találunk az objektív belsejében – ezek közt akad aszférikus és különösen alacsony szórású elem egyaránt. A Laowa 10 mm F2 Zero-D már rendelhető is, ára 400 dollár.

Kép forrása: Venus Optics

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...