Makrós képességekkel megáldott, L-bajonettes tele-zoomot mutatott be a Panasonic

Az elmúlt napokban még csak pletykaszinten létező Lumix S 70-300 mm F4.5-5.6 Macro OIS mára nem titkolható többé, maga a gyártó rántotta le a leplet a makrós képességekkel is ellátott zoom-objektívről. A full frame (és természetesen APS-C) szenzorokat kirajzoló lencserendszer L-bajonettel van szerelve, beépített képstabilizátora 5,5 FÉ előnyt nyújt, ha a Panasonic vázakba épített stabilizátorral együttesen használjuk. A tubusban tizenegy csoportba rendezve összesen 17 lencsetag található, amelyek közül 1 UED („ultra extra alacsony szórású”), 1 UHR („rendkívül nagy törésmutatójú”), valamint 2 ED („extra alacsony szórású”) felépítésű. Az élességállításért egy lineáris motor felel, ami gyors és zajtalan fókuszálást ígér. Érdekesség filmkészítők részére, hogy az optika különösen alacsony fókuszlégzésű.

A Lumix S 70-300 mm F4.5-5.6 Macro OIS legkisebb tárgytávja 54 cm lehet, legnagyobb nagyítása 1:2 arányú 300 mm-es állásban. A magnéziumötvözetből kialakított tubus szigetelt, azaz por- és nedvességálló kivitelnek örvend. A 790 grammos tömeg meglepően könnyed, 84 x 148 mm-es terjedelem átlagosnak mondható. A szűrőmenet átmérője 77 mm, az F4.5, illetve F5.6 és F22 közötti értékekre szűkíthető blende írisze tizenegy lamellából épül. Az objektívet olyan retesszel is ellátták, ami megakadályozza szállítás közben az akaratlan kizoomolást. Az objektív áprilisban kerülhet a boltokba, ára 1250 dollár, de egy promóciónak köszönhetően a kereskedelmi induláskor 1000 dollárért is elcsíphető.

Képek forrása: Panasonic sajtóközlemény

Sajtóközlemény

A Panasonic büszkén mutatta be új, L-bajonettes, LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300) teleobjektívjét, amelyet a LUMIX S sorozat full-frame, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. Az igényes tartalomkészítőknek kifejlesztett LUMIX S sorozat fényképezőgépei és objektívjei a legtökéletesebb képminőségre törekszenek.

Az új LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. páratlan képminőséget nyújt a kép minden pontján, ezért lenyűgöző fényképek és videók készítésére alkalmas. Kiváló gyorsaságú és pontosságú autofókuszt és Dual I.S. képstabilizálást biztosít, hogy dinamikusan hordozható és változatos helyzetekben is bevethető legyen, például sportesemények, állatok, portrék, légi járművek és gépjárművek megörökítésénél.

A legújabb technológiákat felvonultató objektív 11 csoportba rendezve összesen 17 elemet tartalmaz, többek között egy UED (ultra extra-alacsony szórású), két ED (extra-alacsony szórású) és egy UHR (ultramagas törésmutatójú) lencsét, amelyek hatékonyan csökkentik tele állásnál a tengelymenti és széles állásnál a nagyításból eredő kromatikus aberrációt. Az UHR lencse egyenletes képminőséget biztosít a kép közepétől egészen a szélekig, és fontos szerepet játszik a kompakt objektívméret elérésében.

A figyelemreméltó, 0,54 m*1-es legkisebb élesség állítási távolságával a LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. 0,5x maximális nagyítást ér el (300 mm-en), így a valódi méret felén képes makro képeket és videókat rögzíteni. A lekerekített rekesz és a 11 lamellás írisz gyönyörű, kerek bokeh hatást nyújt a teljes zoomtartományban.

A LUMIX S sorozatban az objektív O.I.S. optikai képstabilizálása és a váz Body I.S. képstabilizálása együtt alkotja a Dual I.S. képstabilizáló rendszert, ami ellensúlyozza a kézremegést, és lehetővé teszi, hogy akár 5,5 fokozattal lassabb zársebességet*2 használjon a fotós. A maximum 480 fps sebességű képérzékelő-kommunikáció gyors és kimagaslóan pontos autofókuszt valósít meg.

A LUMIX S 70-300 mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. ilyen kiváló képességek mellett is kompakt méretű és pehelykönnyű maradt, hogy kényelmes hordozhatóságot nyújtson. A rugalmas felhasználás érdekében por- és cseppálló*3 külsővel gyártott objektív mostoha körülmények között, akár -10 fokban is használható. Ráadásul az objektív elején található fluor alapú bevonat taszítja a vizet és az olajat is. A szűrő átmérője 77 mm.

A LUMIX S sorozat objektívjei kiválóan teljesítenek videofelvételnél is. Mechanizmusuknak köszönhetően minimális szintre csökkenthető a „focus breathing” hatás, az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelensége, ami problémát jelenthet a kizárólag fényképezéshez tervezett cserélhető objektíveknél. Ráadásul, az objektív a fókuszcsík-eltolódást is kiszűri zoomolás közben, hogy a beállított alany mindig tisztán fókuszban legyen és professzionális minőségű videofelvétel készüljön.

További új L-bajonettes objektívek is érkeznek, köztük 3 különböző, F1.8-as nagy rekeszű objektív, amelyekkel tovább bővül a LUMIX S sorozat objektívkínálata, hogy minden vásárlói igénynek megfeleljünk.

A LUMIX S-R70300 részt vesz a LUMIX PRO programban. A LUMIX PRO programot azért indította a Panasonic, hogy a LUMIX felhasználók mindig számíthassanak a támogatásra. A program szolgáltatásait a tagok nem csak belföldön, hanem a szakmai útjaik során meglátogatott országokban is igénybe vehetik. A www.lumix-pro.com oldalon további részletek találhatóak a jogosultsági szintekről, az országokról és a termékekről, valamint elolvashatóak a részvételi feltételek is.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...