Hajtom erre, hajtom arra, de sosem lesz neki ettől baja: íme, a Huawei Mate X2

Leica kameramodullal szerelve érkezik a Huawei új csúcsmobilja, a hajtogatható Mate X2! Úgy tűnik, hogy a mobilgyártók már nem tudnak igazi újdonsággal előrukkolni, így hát – a Samsunggal karöltve – folytatódik az észnélküli funkciók és szolgáltatások csúcsra járatása. Persze, sokaknak tetszik a hajtogatható kijelző, ám azt be kell látnia mindenkinek, hogy még a zsanéros hajtogatók is tönkremennek idővel. De fotós szemmel nem is ez az elsőszámú érdekessége a Huawei Mate X2-nek, hanem a kameramodul, amit a Leica együttműködésével fejlesztettek a kínaiak: a modul nem egy, nem kettő, hanem összesen négy különféle egységet fog egybe!

Kép forrása: Huawei

A négy kamera nem rossz dolog (részletek mindjárt), de a telefon többi hardvere sem piskóta: 8”-os belső képernyő 2480 x 2200 pixeles felbontással, 6,45”-os külső panel 2700 x 1160 pixellel – mindkettő OLED technológiára épül, s 90 Hz-es képfrissítésű. A hajtogatható kijelző továbbfejlesztett ötlet a Mate X és a Mate Xs telefonokból, ám itt az a nagy eltérés a korábbi modellekhez képest, hogy belülről kifelé nyílik az egérmozi, s nem fordítva. A motorháztető alatt a Kirin 9000 lapkakészlete rejtőzik, ami a Huawei saját zászlóshajója e téren. 8 GB RAM, 4400 mAh teljesítményű akku és akár 55 wattos gyorstöltés a további jellemzők.

Kép forrása: Huawei

A telefon természetesen már 5G képes, a két nagy és egy kicsi magból álló chip pedig fel van készítve a Mesterséges Intelligencia üzelmeire; a 24 magos Mali-G78 GPU nem hagy kívánnivalót maga után, ami a megjelenítést illeti, de az általános számítási teljesítmény is meg lett növelve a régebbi modellekkel szemben. No, de lássuk végre, mit tud a négy kamerából álló modul! Van egy 50 MP-es „Ultra Vision” nagylátószögű, F1.9-ről induló, optikai képstabilizátorral is szerelt egység, van egy 16 pixeles „Cine Camera”, aminek egy ultra nagylátószögű, F2.2-ről induló optikája van, kapunk egy 12 MP-es telefotó egységet 3-szoros zoomátfogással, F2.4-ről induló optikával és OIS-sel, valamint egy 8 MP-es „SuperZoom-ot”, amit tízszeres optikai zoommal, optikai képstabilizátorral láttak el (ez a lencserendszer F4.4-ről indul). Aki kéri, az 100-szoros digitális zoomot is használhat, de kétlem, hogy ennek a funkciónak lenne sok értelme. Elérhető egy makró mód is, ahol 2,5 cm lehet a legkisebb tárgytávolság.

Kép forrása: Huawei

A Huawei illetékese azt mondta, hogy a Mate X2 autofókuszrendszere fázis- és kontrasztérzékeléses hibrid, de további részleteket nem árult el. A telefonon a Huawei saját EMUI 11.0 operációs rendszere fut (ez az Android 10-re épül), de áprilisban ezt elvileg lefrissítik a HarmonyOS-re. Kínában már február 25-től kapható lesz a Mate X2: a 256 GB-os tárolóval ellátott példányokért 2800, az 512 GB-os verzióért 2950 dollárt kérnek. Hogy Kínán kívül kapható lesz-e ez a csúcsmobil, azt egyelőre nem tudni. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...