Ez a gyártó azt állítja, az ő terméke jelenti a jövőt

Gearing névre hallgat az a vállalkozás, aminek a képviselői igen merészet állítanak: szerintük az ő termékük jelentheti a háromlábú állványok jövőjét! A gyártó ugyanis olyan moduláris tripodot tervezett, ami kiváló minőségű anyagokból készül és hihetetlen mértékű modularitást nyújt a fotósok, filmkészítők igényeire szabva. Bár minden állványt szét lehet szedni, mégsem tesz így senki, hacsak nem javítani akarunk rajta valamit. A Gearing viszont direkt ízekre szedhető háromlábakat tervez, hogy annak alkotórészeit igény szerint variálhassuk, felcserélhessük. A lábakat például kisebbekre (vagy akár nagyobbakra) cserélhetjük, a hosszabb lábakat pedig monopodként, sétabotként is bevethetjük. Az már nem is meglepő, hogy a háromlábak középső szára is cserélhető, megfordítható. A különleges gömbfej pedig szabadalmaztatott mágneses elven működik.

Kép forrása: Gearing

A mágnesességnek köszönhetően fényképezőgépünket, kameránkat egy adapter közreműködésével egy szempillantás alatt rögzíthetjük. A fentebb említet középszárat szerszámként is használhatjuk, ugyanis egy tízdarabos csavarhúzó szettet rejtettek el a belsejében. A szár alján a megszokott ellensúly-kampó található, amivel a tripod stabilitása növelhető. Persze, a középszár alap, 20 cm-es hosszát akár 160 cm-ig növelhetjük, ha azt a téma úgy kívánja. Sőt, a középszár monopodként, szelfi-botként is szolgál, és a szabványos 3/8”-os menetnek hála tetszőleges fejjel látható el.

Kép forrása: Gearing

A Gearing tripod alap szett rövid és hosszú lábakat tartalmaz, amelyek könnyen kicserélhetők. Az állvány túlnyomórészt szénszálas kompozit anyagból készül, kivéve ott, ahol ennek nem lenne értelme: a lábak végére csavarható tüskék rozsdamentes acélból vannak. Igaz, a modularitás már nem új ötlet és több gyártó tart olyan állványt a kínálatában, aminek le lehet csavarni az egyik lábát, a Gearing háromlábaira jellemző modularitás eddig nem volt elérhető senkinél. Egyedi az említett mágneses fejegység is, amihez hasonlót szintén nem láthattunk eddig.

Kép forrása: Gearing

A Gearing többféle konfigurációban kínálja háromlábait, amelyek elsősorban a saját webshopjukból lesz megrendelhető, de némelyik Leica Store is felveszi majd a kínálatába. Az egyediségnek és a csúcsminőségnek azonban ára van, a gyártó termékei 2100 dollárról indulnak. (Forrás: petapixel.com)

Kép forrása: Gearing

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...