A Canon távvezérelhető kamerarendszereket vezet be

Egyre növekvő igény mutatkozik a távvezérelhető kamerarendszerek iránt, ami nem utolsósorban a világjárványnak „köszönhető”. A Canon most az élő képközvetítés iránti megnőtt igényekre válaszul négy távvezérelhető kamerarendszert mutatott be. Lássuk, mit mond róla maga a gyártó:

Sajtóközlemény

A Canon Europe ma egy új távvezérelt kamerarendszer bevezetéséről adott hírt. A rendszer három új svenkelő-döntő-zoomoló funkcióval rendelkező kamerát (CR-N500, CR-N300 és CR-X500) és az RC-IP100 vezérlőt foglalja magában. Az elmúlt 12 hónapban a távvezérelt módon készülő videófelvételek iránti igény ugrásszerűen nőtt, ezen belül az élő képközvetítés 45 százalékos növekedést mutatott 2020 március és április folyamán.

A CR-N500, CR-N300 beltéri PTZ kamerák és a CR-X500 kültéri kamera ötvözik a Canon korszerű képalkotási és hálózati technológiáit, és kiváló minőségű 4K UHD felvételeket kínálnak, különféle IP-protokollokkal, beleértve az újonnan kifejlesztett XC-protokollt, amely egyszerű és hatékony távvezérelt gyártási munkafolyamatot tesz lehetővé. Az új XC protokoll az RC-IP100 hardvervezérlővel és a Távoli kameravezérlés alkalmazással együtt lehetővé teszi más kompatibilis Canon videotermékek működését a gyártási rendszerben – ezzel mindenben segítve a tartalomkészítőket, hogy gyártási rendszerüket igényeiknek megfelelően testre szabhassák. A Canon olyan új firmware-t fog kiadni, amely kompatibilissé teszi a Cinema EOS sorozatú kamerákat ezzel az új távvezérelt gyártási rendszerrel, olyan rugalmas, teljes körű kínálatot nyújtva az ügyfeleknek, amely kielégíti a távvezérelt gyártási piac sokoldalú videókészítési igényeit.

Sokoldalú IP-kompatibilitás
A Canon video- és hálózati technológiájának zökkenőmentes megoldássá való ötvözése révén a CR-N500 és a CR-N300 lehetővé teszik az IP közvetítést és a működést kiváló minőségű élő produkciók számára. Mindkét kamera többféle protokollt támogat, mint például az RTMP/RTMPS, az NDI|HX , az RTP/RTSP és a Canon újonnan kifejlesztett XC protokollja – a Canon kameráiban alapfelszereltség -, amely lehetővé teszi a közvetlen közvetítést a kiválasztott tartalomszolgáltató hálózatra a hatékonyabb gyártás érdekében. A munkafolyamatok egyszerűsítése érdekében a CR-N500 a Canon Log 3 és a Wide DR opciókat alkalmazza, hogy a lehető legjobb HDR eredményeket hozza létre mind az élő közvetítésben, mind az utómunkálatokra készen rögzített tartalmak esetében. A gyártási csapatok a szabadban készített felvételek során is rábízhatják magukat a masszív és robusztus kialakítású CR-X500 készülékre, amely IP55 besorolású por- és vízálló védettséggel, távvezérelt funkcióval soros kommunikáción keresztül és beépített esőtörlővel rendelkezik, így az időjárási körülmények nem veszélyeztetik a kiváló minőségű felvételek rögzítését.

A meglévő munkafolyamatokhoz illeszkedő PTZ kamerák számos népszerű csatlakozási lehetőséget kínálnak. A CR-N500 és a CR-N300 óriási rugalmasságot kínál a felhasználási módok széles skálájának támogatásához, a Power over Ethernet (PoE +), HDMI, 3G-SDI segítségével, a CR-N300 pedig további USB-portot kínál. A CR-X500, amely lehetővé teszi a műsorszolgáltatók számára, hogy kiváló képminőséget nyújtsanak és integrálódhassanak a meglévő munkafolyamatokba, kiváló minőségű 12G-SDI kapcsolatot használ, hogy egyetlen kábellel 4K UHD felbontást érhessen el, akár 60P-ig terjedően.

Kiváló képminőség
A 4K felbontás iránti igény kielégítésére az összes PTZ kamera magában foglalja a Canon fejlett képalkotó technológiáját, amely a Canon professzionális videotermékeinek megfelelő minőséget kínál. A CR-N500 és a CR-N300 egy DIGIC DV6 processzorral működik, hogy lenyűgöző 4K UHD 30P felbontást nyújtson 4:2:2 10 bites formátummal; míg a CR-X500 Dual DIGIC DV6 processzorokat használ akár 4K UHD 60p felbontás rögzítésére, szintén 4:2:2 10 bites formátummal. A CR-N500 és CR-X500 készülékeket 1.0 típusú CMOS érzékelők támogatják a kifogástalan, sugárzásra kész minőségű videók készítésénél, a Canon területén jól ismert Dual Pixel CMOS AF fókuszrendszer pedig pontos és gyors fókuszálással büszkélkedhet, amely különösen nagy kihívást jelenthet a 4K gyártásnál. A CR-N300 egy 1/2,3 hüvelykes CMOS érzékelőt és a jól ismert hibrid autofókusz technológiát alkalmazza, amelyek gyenge fényviszonyok mellett is képesek élesen és gyorsan fókuszálni a tárgyakra, így tökéletesek élő közvetítéshez olyan környezeti körülmények között, mint például egy előadóterem.

A Canon iparágvezető optikai technológiáját kihasználva ezen modellek mindegyike 4K optikai felbontást kínál a teljes zoomtartományban, hogy az alkotók könnyebben csökkenthessék le a téma és a nézők közötti távolságot. A CR-N500 és a CR-X500 15-szörös optikai zoomot, a CR-N300 pedig 20-szoros optikai zoomot alkalmaz, mindegyik opció képstabilizátorral rendelkezik, amely egyenletes, rázkódásmentes képeket garantál a széles látószögtől a telefotó alkalmazásig. A CR-X500 ezen kívül további 30-szoros továbbfejlesztett zoomot is kínál, ha a kamera Full HD-ben készít felvételt – nagyszerű megoldás éles, közeli felvételek készítéséhez távolban lévő tárgyakról.

Egyszerű, mégis pontos vezérlés
A CR-N500 és a CR-N300 nagy pontosságú vezérlésre képes, köszönhetően a svenkelő és dönthető meghajtó mechanizmusnak, amely 0,1 °/másodperces lépésekben mozog, lehetővé téve a zökkenőmentes működést változó sebességgel, hogy tökéletes felvételt készítsen bármilyen körülmények között. A Canon sokoldalú beltéri PTZ modelljei, a CR-N500 és a CR-N300 kompatibilisek az RC-IP100 vezérlővel és a Távoli kameravezérlés alkalmazással IP-n és kiválasztott harmadik fél vezérlőkön keresztül, a meglévő beállításokkal való egyszerű integráció érdekében. A CR-X500 soros kapcsolaton keresztül kompatibilis az RC-IP100 vezérlővel is.

Az RC-IP100 hardver vezérlővel egyszerre 100 PTZ kamerát vezérelhet egyetlen kezelő. A készülék számos beállítás, többek között a fókusz, a fehéregyensúly és a zársebesség továbbfejlesztett vezérlését kínálja, továbbá egy többfunkciós joysticket és professzionális zoomgombot tartalmaz a kamera kiterjesztett mozgatásához, valamint a széles és a tele-zoom közötti zökkenőmentes átmenethez. Ezek a többcélú vezérlők minden eddiginél egyszerűbbé teszik a működést, és professzionális, kiváló minőségű felvételeket készítenek. Az RC-IP100 és a Távoli kameravezérlés alkalmazás akár 100 előre beállított pozíciót is képes vezérelni, valamint a nyomkövetési funkció beállítását is, amelynél egy próba alkalmával 10 kamera mozgása határozható meg előre, majd egyetlen érintéssel elindítható a kezdeményezett sorrend.

A Canon ingyenes Távoli kameravezérlés alkalmazás egy olyan, számítógépekhez és táblagépekhez használható szoftver, amely akár 20 Canon PTZ kamera vezérlésére képes, melyek közül akár kilenc megjeleníthető előnézetként a felhasználói felületen. A szoftveres vezérlés lehetővé teszi a kamera képbeállításainak – például az írisz, a fehéregyensúly és az erősítés – finomhangolását akár egy laptop billentyűzetéről. (Képek forrása: Canon sajtóközlemény)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...