Íme, a világ legkisebb és legkönnyebb full frame kamerája, a Sigma fp L

A világ legkisebb és legkönnyebb full frame szenzoros, tükörnélküli kamerája ismét a Sigma terméke lett: az fp L lelkét egy 61 MP-es képérzékelő alkotja, ami képvágások alkalmazásával is hihetetlen részletgazdagságot tesz lehetővé. A Sigma fp L számos újítással és újdonsággal érkezik, amilyen például a kontraszt- és fázisérzékeléses hibrid AF-rendszer, vagy az USB aljzaton keresztül tölthető akkumulátor. Nagyon hasznos új kiegészítő az EVF-11 névre keresztelt elektronikus kereső, ami a vázzal azonos időben kerül a boltokba.

„Redukció a lényegre” – a Sigma fp L – bár rendkívül kicsi – minden olyan funkcióval és szolgáltatással rendelkezik, ami szükséges az örömteli, élvezetes képalkotáshoz. Az fp L tervezésekor központi kérdés volt, hogy mi az, amire a fotográfusnak valóban szüksége van? Hogyan lehet megrajzolni egy olyan kamerát, ami nem csak a szükségleteket elégíti ki, de teljesebbé és örömtelibbé varázsolja az életet? Ezekre a kérdésekre az fp L lett a válasz a Sigmánál: egy leegyszerűsített, a lényegre redukált kamera, amit céljainknak megfelelően, számtalan kiegészítővel turbózhatunk fel. Az elképzelés három alapköve:

  1. Zsebre vágható, full frame szenzoros kamera, ami méretre kicsi, minőségre óriási, és amit bárhova magunkkal vihetünk,
  2. A tökéletes pillanatok zökkenőmentes megörökítése – a kérdés csupán az, hogy mozgó-, vagy állóképet készítsünk,
  3. Moduláris, velünk nő, ahogy épp igényünk tartja: akár ősérgi objektívekkel, akár a legmodernebb videós kiegészítőkkel vérteznénk fel, itt helyben vagyunk.

A Sigma fp L lelke tehát egy 36 x 24 mm-es, hátsó megvilágítású (BSI) CMOS képérzékelő 61 millió pixeles felbontással, Bayer-féle színszűréssel, hibrid kontraszt- és fázisérzékelő autofókusszal, zsenge, a Moiré-hatást elimináló szűrővel. A mérnökök a kamerát felvértezték a képvágás adta nagyítással (zoomolás), amit álló- és mozgóképek készítése során egyaránt használhatunk (Full HD-ban például ötszörös lehet a nagyítás). Az USB aljzaton keresztül nem csak a lemerült akkut lehet tölteni, de a készüléket folyamatosan, munka közben is elláthatjuk árammal, így gyakorlatilag korlátlan üzemidőt elérve (az fp L USB kameraként is használható).

A hasznos szolgáltatások közt szerepel a beállításaink mentése/betöltése, így több Sigma fp L váz használatát is pillanatok alatt szinkronba hozhatjuk a memóriakártyára mentett beállítások betöltésével. Érdekesség: a beállítások QR-kódként kerülnek fel az adathordozóra. A menüben két új színmód válik elérhetővé: a „púderkék” friss, kék árnyalatokat ad képeinknek, míg a „Duotone” az adott fotó színeit kétféle, átmenetes árnyalatba önti. Az fp L-ben tehát összesen 15 ilyen színmód válik elérhetővé.

És persze az EVF-11 is érdemel némi dicséretet: az opcionálisan megvásárolható kereső 0,5”-os képátlót, 3,68 millió képpontos felbontást, OLED panelt kínál.

A Sigma fp L-ről bővebb információt a gyártó honlapján találsz!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...