A Panasonic DC-GH6-ról egyelőre keveset tudni, de ami publikus, az ütős!

Sajnos, a Panasonic egyelőre igen szűkszavúan nyilatkozott a DC-GH6-ról, de amit megtudhattunk, illetve, amit sejteni lehet, az egy igen ütős gépre utal! Mind a szenzor, mind a képfeldolgozó CPU teljesen új, s ez az új kombináció lehetővé teszi az időkorlát nélküli 10-bit 4:2:2 DCI 4K @ 60 fps felvételt, sőt, 5,7K-ban 60 fps és 10-bit lesz a csúcs (valószínűleg 4:2:0 színkódolással). 4K alatt akár 120 kép/mp-es képfrissítés is választható lesz csakúgy, mint a lassított és a gyorsított módok. Ennek tükrében feltételezhető, hogy az új lapka legalább 24 MP felbontású lesz! Az újdonságot 2021 vége felé vásárolhatjuk majd meg körülbelül 2500 dolláros áron. Íme, a sajtóközlemény:

Kép forrása: Panasonic

Sajtóközlemény

A LUMIX G sorozat zászlóshajója az innovatív videós önkifejezéshez
A Panasonic az új LUMIX GH6 mikro négyharmados, tükör nélküli fényképezőgépét fejleszti

A Panasonic Corporation büszkén jelenti be az új mikro négyharmados érzékelővel és új képprocesszorral dolgozó LUMIX GH6 fényképezőgép fejlesztését. A LUMIX G sorozat zászlóshajója 2021 végén kerül kereskedelmi forgalomba a világ piacain.
A LUMIX márka 2001-es indulását követően a Panasonic 2008-ban jelent meg a világ első digitális, tükör nélküli fényképezőgépével*1. Azóta rengeteg innovatív fényképezőgépet és cserélhető objektívet vezetett be, kiaknázva a tükör nélküli kamerarendszer egyedülálló mobilitását és nagy videóteljesítményét. Ezeket a fényképezőgépeket és objektíveket a fotózás mellett filmkészítésre is használják. A képalkotási kultúra fejlődésében 20 éve fontos szerepet játszó LUMIX fényképezőgépek és objektívek sokszínű, elégedett felhasználói táborában profi fotósok és filmesek is megtalálhatók.

A videostreaming iránti igény növekedésével a tartalomkészítők számára egyre fontosabb szempont az általuk nyújtott videós tartalmak kiváló minősége és egyedisége. Nagy felbontás, széles dinamika tartomány, valósághű textúra, lenyűgöző effektusok (pl. lassított felvétel) és a kis méretnek köszönhetően szabadon beállítható felvételi szög – mind olyan képesség, amit a tartalomkészítők elvárnak a számukra ideális fényképezőgéptől.

A LUMIX GH6 fejlesztése ezeket a követelményeket figyelembe véve folyik tovább. Az eszköz egyértelműen a LUMIX G sorozat zászlóshajója, a GH termékcsalád kivételes mobilitásáról és innovatív videóteljesítményéről ismert, legújabb modellje. A nagy sebességű érzékelővel és Venus Engine képprocesszorral dolgozó GH6 a videós önkifejezés következő generációját képviseli. 10 bites 4:2:2 DCI 4K/60p rögzítési képességével*2 korlátlan videófelvétel-készítést tesz lehetővé a tanúsított üzemi hőmérsékleten*3. Megbízhatóan készít folyamatos felvételt a kívánt időtartamon keresztül. 10 bites 4K 120p HFR-t (High Frame Rate – nagy kamerasebesség) és VFR-t (Variable Frame Rate – változtatható kamerasebesség) biztosít lassított/gyorsított videónál. Az új fejlesztésű mikro négyharmados érzékelő nyújtotta lehetőségeket maradéktalanul kiaknázva, a GH6 10 bites 5,7K 60p videó rögzítésére is képes. A különböző felvételkészítési üzemmódokkal és fotózást segítő funkciókkal rendelkező GH6 hibrid fénykép-/videókészítésre is használható a tartalomkészítők igényei szerint, többféle célra (pl. filmek, zenei videók, dokumentumfilmek, közösségi médiába szánt rövid klipek).
A G Sorozat a fényképezőgépen kívül új cserélhető objektívvel is bővül, és folyamatban van a LEICA DG 25-50mm F1.7 fejlesztése. 10 mm-től 50 mm-ig (35 mm-es egyenértékre átszámítva 20 mm-től 100 mm-ig) terjedő tartományt fed le, a piacon kapható és a tartalomkészítők által nagyra értékelt LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH objektívval együtt. A két objektív azonos rekesszel, nagy felbontóképességgel, formai kialakítással és működési tulajdonságokkal rendelkezik, így a tartalomkészítők ezzel a két objektívvel minimális munkaráfordítással, egyszerűen létrehozhatják saját egyedi képalkotási terméküket.

Míg a mikro négyharmad szabványra épülő Lumix G sorozat nagy mobilitást biztosít, a LUMIX S sorozatnál a Full-Frame érzékelő nagy felbontóképességet tesz lehetővé. A Panasonic a fenti két sorozaton túlmutatva is elkötelezetten törekszik a maximális termékérték és az olyan fénykép-/videókészítési eszközök biztosítására, amelyekkel a felhasználók szabadjára engedhetik kreativitásukat, és tovább tágíthatják a napjaink új digitális korszakára jellemző, folyamatosan változó fotózási/videózási kultúra határait.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...