Három új, pénztárcabarát objektív érkezett a 7artisans-tól

Egy halszem és egy makró objektív is szerepel a 7artisans újdonságai közt: a kínai gyártó három, frissen bejelentett lencserendszere közül az egyik full frame, míg a másik kettő APS-C szenzoros fényképezőgépekre lett tervezve. Kezdjük is a bemutatásukat a halszemmel, íme:

7artisans 10 mm F2.8 halszem

A halszem optika Canon RF, Leica L, Nikon Z és Sony E bajonettel vásárolható meg 270 dolláros áron. Az objektív tubusában nyolc csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetag található. A nyolc lamellából felépített íriszt F2.8 és F22 közti értékekre lehet szűkíteni, a legkisebb tárgytáv 17 cm lehet (a szenzor síkjától számítva). A teljesen manuális vezérlésű optika blendevezérlő gyűrűje fokozatmentesen működik; a termék 67 x 87 mm-es terjedelméhez 570 grammos tömeg társul.

7artisans 55 mm F1.4 II

A felsorolás második tagja Canon EOS-M, FujiFilm X, Nikon Z és Sony E foglalattal rendelhető 130 dollárért. Öt csoportba rendezve csupán hat lencsetagból áll az optikai formulája, s a kilenc lamellát számláló blende íriszét F1.4 és F16 közti számértékekre lehet beállítani. A legkisebb tárgytáv 42 cm, a blendevezérlő gyűrű pedig itt is fokozatmentesen forgatható. A 65 x 60 mm-es méret mellé 358 grammos tömeg társul, ami tökéletes egyensúlyt garantál a kisebb, APS-C lapkás gépekkel.

7artisans 60 mm F2.8 II makró

A lista utolsó tagja a Canon EOS-M, FujiFilm X, Nikon Z, valamint Sony E véggel kérhető makró objektív, amiért 180 dollárt kér a gyártó. A tubusban nyolc csoportba rendezve összesen tizenegy lencsetag található, a kilenc lamellás rekeszt F2.8 és F22 között állíthatjuk a kívánt értékre. A legkisebb tárgytáv ezúttal 17,5 cm, ami ebben az esetben is a szenzor síkjától értendő. Csakúgy, mint a másik két objektív esetében, úgy a blendevezérlő gyűrű itt is fokozatmentesen működik. A 80,5 x 60 mm-es méretek mellett 339 grammos tömeggel kell számolnunk.

Képek forrása: photorumors.com

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...