A Leica bemutatta 1”-os képérzékelővel szerelt okostelefonját, a Leitz Phone 1-et

Nem titkolt részlet, hogy a Leica új okostelefonja, a Leitz Phone 1 a Sharp Aquos R6-ra épül, azonban a német gyártó olyan egyedi módosításokat hajtott végre az „alap anyagon”, hogy az valóban jogosan kapta a piros, kör alakú emblémát. Még mielőtt belevágnánk a részletekbe, érdemes észben tartani, hogy a Leitz Phone 1 kizárólag a japán Softbankon keresztül lesz elérhető, ráadásul első körben csak Japánban. No, hogy letudtuk a kötelező köröket, lássuk, mitől ketyeg a németek telefonja!

A Leitz Phone 1 telefonon az Android 11 operációsrendszer fut, a felhasználói felület túlnyomórészt monokróm világú (vannak színek, csak eltérően az ázsiai csillogástól itt inkább deszaturáltan, már-már fekete-fehérben jelennek meg a képernyőn), azaz letisztultan elegáns, semmiképp sem tolakodó. Ettől eltekintve a németek meghagyták az oprendszert gyári állapotában. A telefon külsejét is kissé átgondolták, javarészt csak azokat az elemeket hagyták meg, amelyekre okvetlenül szükség van. Érdekesség, hogy a hátlapon található kameramodul kör alakú, mint egy „igazi objektív”, s egy fém kupak védi a karcolásoktól.

Képek forrása: softbank.jp

A masina az említett Sharp modellel azonos hardvert tartalmaz (Snapdragon 888 CPU, 12 GB RAM, de 256 GB tárolóval), a kameramodul lelke egy 20 MP-es, 1”-os CMOS érzékelő, amire a 19 mm F1.9 ASPH. Summicron optika rajzol. Ez utóbbi hét lencsetagból áll, s mivel fix gyújtótávolságú, a zoomolás kizárólag elektronikus módon történik (képvágással). Képeinkben a 6,6 hüvelykes IGZO OLED kijelzőn gyönyörködhetünk. Ennek a klassz műszaki tartalomnak azonban nem kis ára is van: kb. 1700 dolláros áron lesz megvásárolható júliustól. Arról egyelőre nincs hír, hogy a szigetországon kívül máshol is kapható lesz-e.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...