Bukott ötletet éleszt fel a Yongnuo: Androidos fényképezőgépet mutattak be

Évekkel ezelőtt a Samsung már próbálkozott egy hasonló ötlettel – mind tudjuk, hogy mi lett a következménye: a koreai gyártó jó ideje már elhagyta a fényképezőgépek piacát (persze, nem csak a bukott ötlet miatt). A Yongnuo leleplezte YN455 típusjelölésű, Android operációs rendszerű fotógépét, amelynek lelke egy 4/3”-os képérzékelő, foglalata pedig m4/3 objektíveket fogad natívan.

A Yongnuo sem újonc e témában, hiszen még 2018-ban mutattak be egy hasonló készüléket, az YN450-t, amiben szintén 4/3”-os lapka volt, ám a váz EF bajonettes optikák fogadására volt felkészítve. Anno az YN450 a kínai piacot járta meg, de nemzetközi vizekre sosem evezett. Aztán kicsit később megérkezett az YN450M, ami ugyanaz a gép volt, de már m4/3 bajonettel. Nos, ezt a szálat veszi most fel az YN455, ahol megmaradt a hatalmas, dönthető érintőkijelző (5”-os), a m4/3 foglalat, valamint az Android OS.

Képek forrása: photorumors.com

Az újdonság kapott egy használható méretű, mélységű markolatot, a képérzékelő 20 MP felbontású (valószínűleg ugyanaz a 20 MP-es lapka van a gépben, ami számtalan más Olympus, Panasonic stb. vázban is megtalálható), a képek feldolgozásáért és a szoftverek futtatásáért pedig egy nyolcmagos, 2,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon CPU felel. A rendszert 64 GB tárhely, 6 GB RAM és microSD kártyával való bővíthetőség egészíti ki. A masina 4G hálózatokra is fel tud csatlakozni, de van WiFi és Bluetooth modul, beépített GPS, USB-C aljzat, 3,5 mm-es fejhallgató dugalj.

A Yongnuo YN455-tel legfeljebb 4K felbontású mozgóképeket vehetünk fel, amelyek képfrissítése 30 kép/mp lehet. A 670 grammos fotómasina áramellátásáról egy 4400 mAh-s akkumulátor felel, ami valószínűleg ugyanolyan hamar lemerül majd, mint egy hasonló műszaki tartalommal megáldott okostelefonban. Egyelőre nem tudni, hogy a kb. 600 dolláros áron kínált egység a nemzetközi piacokon is kapható lesz, vagy az YN450 sorsára jut, és csak Kínában forgalmazzák majd. Megjegyzés: a YN455 (egyelőre?) nem található meg a gyártó honlapján. (Forrás: photorumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.