Megérkezett a HD Pentax-DA* 16–50 mm F2.8 ED PLM AW

A Pentax bejelentette legújabb standard zoomját, az APS-C méretű képérzékelők kirajzolására tervezett HD Pentax-DA* 16–50 mm F2.8 ED PLM AW-t, amely – ahogyan nevéből is kiderül – időjárásálló szigeteléssel is el lett látva. Az ekvivalens 24,5-76,5 mm-es gyújtótávolsági tartományt kínáló lencserendszer tíz csoportba rendezve összesen 16 lencsetagot tartalmaz, ahol több különleges kialakítású elemmel is találkozhatunk (ED, aszférikus stb.), de a mérnökök az üvegfelületeket az úgynevezett HD Coating bevonatukkal is ellátták, ami még kontrasztosabb képet, és kevesebb becsillanást ígér.

Kép forrása: Ricoh-Pentax

Az élességállításért egy úgynevezett Advanced Pulse Motor (PLM – fejlett impulzusmotor) felel, ami teljesen néma, gyors, ráadásul filmkészítésre is kiválóan alkalmas. A tervezők a kézi élességállítás élményét is felfokozták: a fókuszrendszer manuálisra vált, ha a kioldó félig lenyomása után elforgatjuk a fókuszgyűrűt. Az optika legkisebb tárgytávja 30 cm, a legnagyobb nagyítása 0,24-szeres. A blende kilenc darab lamellából kialakított íriszét elektromágneses rendszer mozgatja, így mindig pontosan és igen fürgén történik a rekeszelés, ami főleg sorozatfelvételnél nem egy elhanyagolandó tényező.

Kép forrása: Ricoh-Pentax

A 84 x 117 mm-es terjedelemhez 712 grammos tömeg társul, a szűrőmenet átmérője 77 mm. A HD Pentax-DA* 16–50 mm F2.8 ED PLM AW objektív 1400 dolláros áron lesz megvásárolható augusztustól; a gyári csomag része a lencserendszer, két védőkupak, valamint egy Napellenző.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...