Ez a háromláb kevesebbet nyom, mint egy okostelefon!

A VuePoint új, teljes méretű állványa kisebb tömegű, mint egy komolyabb okostelefon, és biztonságosan bő másfél kilogrammot képes megtartani! Csupán 255 grammot nyom, 137 cm magasságig lehet kihúzni, 3 mp elég a felállítására, 1 pedig az összecsukására. A VuePoint nagyobbik háromlába szénszálas, alumínium, kevlár, illetve titán alkatrészeket egyaránt tartalmaz; a középoszlopról azonban lemondtak a tervezők, hogy még könnyebb lehessen a tripod. A gyártó újdonságai kétféle kivitelben lesznek kaphatók: a kisebbik a „MID” (közepes, legfeljebb 106 cm magasságig húzható) nevet kapta, míg a nagy a „MAX” névre hallgat. Ezek az állványok utazóállványok, kivitelezésük elsősorban ennek a célnak felel meg, így nem csoda, hogy itt-ott kompromisszumokkal kell számolnunk.

Kép forrása: VuePoint

Az egyik ilyen kompromisszumról már esett szó (a középoszlop hiánya), de egy másik hátránya a MID és a MAX tripodnak, hogy kevesebb állítási lehetőséget kínálnak, mint egy hagyományos állvány. A lábszekciók rögzítését a legjobban az alábbi videó mutatja be, ahol látható, hogy lábanként csupán egyetlen retesz gondoskodik a hosszúság fixálásáról (tehát lábanként nem lehet finombeállításokat végezni).

A tervezők azonban úgy vélik, hogy a lehető legkisebb tömeg elérése érdekében megérte ezeket a hátrányokat „beleszőni” a fejlesztésbe, hiszen a MID és a MAX állvány súlyát szinte nem is fogjuk érezni kirándulásainkon. Az is nyilvánvaló, hogy ezeket a tripodokat nem a nagy és nehéz fotós felszerelésekhez tervezték, hanem okostelefonokhoz, kompakt gépekhez, illetve mini MILC-ekhez. A kisebbik verziót 170, a nagyobbikat 220 dolláros áron lehet előrendelni a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtő oldalon, ahol minden előrendelő okostelefon és kalandkamera felfogatást is kap az állványhoz.

Kép forrása: VuePoint

Bár a kitűzött 12 000 dolláros célt már elérték a fejlesztők, azért érdemes észben tartani, hogy nem minden ötlet valósul meg ezeken a közösségi pénzgyűjtő oldalakon, így akár el is bukhatjuk a befektetett összeg egy részét, vagy akár egészét!

Kép forrása: VuePoint

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.