Érdekességek reggelre

Canon

Az XF605 bejelentése óta már valamivel többet lehet sejteni a Canon újfajta vakusarujáról, ami speciális csatlakozókkal is el van látva, azaz rendszervillanón kívül tartozékokat is lehet rá csatlakoztatni. Az új csatlakozó lehetővé teszi például a hang közvetlen küldését a kamera felé, illetve a rácsatlakoztatott eszközök áramellátásáról is gondoskodik majd. (Forrás: dpreview.com)

FujiFilm

Szeptember másodika lesz „A” nagy nap, ugyanis a FujiFilm (legalább) két új fényképezőgépet fog bejelenteni. Az egyik az APS-C szenzoros X-T30II, míg a másik a középformátumú GFX50SII lehet. Utóbbiról annyit tudni, hogy a GFX100S formavilágát örökli, és egy 50 MP-es lapka, valamint a gyártó legfrissebb X Processor 4 lesz a középpontja. A gyorsabb CPU lehetővé teszi a gyorsabb AF működést, és az új vázban már az összes filmszimuláció benne lehet (köztük a Nostalgic Negative is). (Forrás: fujirumors.com)

Kép forrása: FujiFilm

Olympus (OM Digital Solutions)

Korábban már volt szó arról, hogy az OMDS ejti az Olympus márkanevet. A legfrissebb pletykák szerint viszont nem csak a márkajelzés lesz más, hanem a fényképezőgépek típusjelölése is. Ennek tükrében az OM-D E-Mx-ből OM 1D, OM 5D, OM 10D stb. lesz. (Forrás: 43rumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...