A RED újdonsága 120 kép/mp-re képes 8K felbontásban!

A RED kiadta legfrissebb videokameráját, a V-RAPTOR ST-t, amely 8K felbontásban (7680 x 4320 pixel) 120 kép/mp-es képfrissítésre képes! De az új cuccnak nem csak a felbontása és a sebessége impozáns: 16-bites nyersvideók rögzítésére is képes! A 25 000 dolláros ár ezek tükrében már nem is tűnik olyan magasnak, s nagy valószínűséggel amúgy is profi filmkészítők fogják majd vásárolni. A kamera Canon RF bajonettel van felszerelve, ami jó döntésnek tűnik a RED részéről, hiszen a Canon új RF L optikái kitűnő minőséget képviselnek.

Kép forrása: RED

Komoly tudásának dacára a RED V-RAPTOR ST egy igen kompakt egység, ami már azon is látszik, hogy csak 1,83 kilogrammot nyom (a gyártó nem közölt méretadatokat a műszaki leírásban). A 40,96 x 21,6 mm-es képérzékelő köré épített váz alumíniumötvözetből készült, ami nem csak könnyű, de igen merev szerkezetű is egyben. A RED egyébként 17 FÉ dinamikaátfogást jelöl a készülék leírásában, ami – ha igaz – igen komoly fegyvertény a gép mellett.

Kép forrása: RED (kattints!)

Szóval, a 17:9-es képarányú 8K-s videók legfeljebb 120 kép/mp frekvenciájúak lehetnek, de ha megelégszünk 2K-s, 2,4:1 arányú képmérettel (2048 x 864 pixel), akkor akár 600 fps-re is növelhetjük a képfrissítést! Adatainkat CFexpress memóriakártyákra rögzíthetjük; az adatfolyam legfeljebb 800 MB/mp (NEM megabit!) sűrűségi lehet, ami meg is kívánja a modern és gyors adattárolókat. A csatolófelület része többek közt kér 4K 12G-SDI aljzat, valamint egy XLR audio interfész. A menürendszert és a paramétereket a beépített 2,4”-os kijelzőn nézhetjük, de a kényelem végett érdemes külső egységet csatlakoztatni a kamerához.

Kép forrása: RED

A kor szellemének megfelelve a RED V-RAPTOR ST vezeték nélkül, vagy USB-C aljzatán keresztül is távvezérelhető, de okoseszközünket akár az élőkép ellenőrzésére is felhasználhatjuk. A V-RAPTOR ST WiFi-n keresztül Full HD felbontású videót közvetít az operatőr felé. A gyártó többféle kiépítésben kínálja újdonságát, de maga a „csupasz” kamera már 24 500 dollárért vihető. Bővebb infó a RED oldalán olvasható! (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.