5000 Ft a világ legolcsóbb digitális fényképezőgépe

Erősen reklámszagú a hír, miszerint a „világ legolcsóbb” digitális fényképezőgépe csupán 16 dollárba, azaz körülbelül 5000 forintba kerül. A „Tickas X6” az Amazon hirdetése szerint egészen pontosan 15,99 USD áron vásárolható meg, azaz csak elméletben, mivel jelenleg „nem elérhető”. A beépített lítium-polimer akkuval ellátott kamera szürke színben kapható, 4,5 x 3 x 2 centiméteres terjedelmével szinte bárhol elfér, 17 grammos tömege pedig nem igazán érezhető súlyként. Nem véletlenül látható a készülék kulcstartóként feltüntetve a termékfotókon, ugyanis pontosan ezt a szerepkört tölti be, ha épp nem villogunk vele.

Kép forrása: Amazon

Túl sok műszaki tartalom nem érhető el róla (amit nem is csodálok), de annyit azért megtudhatunk róla a hirdetésből, hogy USB aljzaton tölthető, pendrive-ként is használható, legfeljebb 32 GB-os microSD kártyákkal bővíthető, maximum 1280 x 960 @ 30 fps mozgóképek (AVI formátum) vehetők fel vele. Állóképek terén sem nyújt sokkal többet az egység, ugyanis 1280 x 1024 pixel a csúcsfelbontás. „Előnyei: egyszerű működés, kicsi és gyönyörű, szép és praktikus, könnyen hordozható stb. Alkalmazások: üzleti, otthoni biztonsági, oktatás, média, igazságszolgáltatás, utazás és élet stb.” – olvasható róla továbbá.

Kép forrása: Amazon

Frissítés: szenzációs hír érkezett! A Tickas X6 a Rawhguide webshopjában még olcsóbban, 8 dollárért (kb. 2500 Ft) rendelhető meg!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...