Új háromlábgyártó kavarja fel az állóvizet

Egy új állványgyártó száll be a fotós és videós állványok piacába: az ausztrál Explorer tucatnyi újdonsággal mutatkozott be. Fotósoktól fotósoknak tervezve – így szól az immár egy éve működő családi vállalkozás mottója, ahol hat új háromlábú állvány, három gömbfej, egy monopod, egy bilincs és egy szerelvény-kar található az aktuális kínálatban. A repertoár elemeit úgy tervezték, hogy azokat széles körűen lehessen alkalmazni: gyakorlatilag mindenféle fotós felszereléshez van kitűnően illő állványzat. Az Explorernél elérhető könnyű utazóállvány, de erős, masszív stúdióváltozat egyaránt. Nem csak alumínium, de szénszálas alkotóelemekből épített tripodok közül választhatunk; az árlista plafonja sem túl magas, hiszen 700 dollárért már csúcskategóriás állványt vásárolhatunk a gyártótól.

Kép forrása: Explorer Photo & Video

Az 5-éves garancia mind a háromlábakra, mind a különleges technológiával előállított gömbfejekre érvényes. A fejegységek gömbjeit a súlycsökkentés érdekében üregesen alakítják ki anélkül, hogy gyengülne a strukturális integritás. Az állványok közül a GX-PROK Gravity Explorer PRO asztali a legkisebb, ezt a gyártó vloggereknek, mobileszközökkel fényképezőknek, filmkészítőknek ajánlja, de akár talaj közeli munkákra is alkalmazható. Utazóknak a TX-VK Voyager ajánlható, amely csupán 1,2 kg-ot nyom, de 14 kilogrammos teherbírással kecsegtet (illetve eggyel nagyobb kiadásban az Explorer EX-EXP Expedition, ami 1,25 kg-os önsúly mellett 16 kg-os teherbírással büszkélkedhet).

Kép forrása: Explorer Photo & Video

A kemény munkára való „nehézfiú” az Explorer EX-ACPROKIT Ascent Professional Carbon Fibre Tripod, amit az EX-XL Epic Explorer Extra Large Ball Head gömbfejjel vásárolhatunk meg. Ennek a szettnek 26 kg a teherbírása, szóval a középformátumú szetteket is könnyedén elbírja. Érdemes körülnézni az Explorer honlapján és webshopjában, sok érdekes és vonzó termékkel találkozhatunk. A márkának egyelőre csak Észak-Amerikában van képviselete, Magyarországra valószínűleg csak hosszas várakozás után jutnak el a kiszemelt javak.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.