Megérkezett a Capture One 22 – drámai változások a motortérben!

Megjelent és letölthető a Capture One 22 képszerkesztő szoftver, ami számos új funkcióval és szolgáltatással kápráztatja el a rajongókat. Az újdonságok közt megtalálható a Panorama Stitching (képek összefűzése, illesztése panorámaképpé), HDR képek létrehozása több expozícióból, MI eszközök, új fényképezőgépek és objektívek támogatása, vezeték nélküli fényképezőgép-vezérlés, vagy az automatikus képforgatás (akár kötegelt műveletként is). Utóbbi funkciót a Mesterséges Intelligencia (MI) mélytanulás alapján vezérli, így például az enyhén „ferde” képeink is korrigálva lesznek.

Kép forrása: Capture One

A vezeték nélküli vezérlés egyelőre csak bizonyos Canon fényképezőgépekkel működik (az EOS R5, R3, 1Dx Mark II és 1Dx Mark III teljes támogatottsággal, az EOS 5D Mark IV, a Canon EOS R, a Canon EOS R6 és a Canon EOS 90D részleges támogatottsággal), de az elkövetkezendő hónapokban egyéb gyártók és modellek is felkerülnek majd a listára. A Capture One 22 már támogatja a Sony A7 IV, a Nikon Z 9 és a Canon EOS R3 vázakat, illetve az RF 85 mm F1.2L USM DS, az RF 50 mm F1.8 STM, az RF 85 mm F2 Macro IS STM és az EF 70-200 mm F4L IS II USM lencserendszereket.

A Windows operációs rendszert használók örülhetnek, ugyanis a Capture One 22 az elődjeinél gyorsabb működésűvé vált, ami gyorsabb böngészést, szűrést és keresést jelent a katalógus használata során. A Capture One Live egy egyelőre kísérleti fázisban lévő szolgáltatás, ami lehetővé teszi fotósok részére, hogy képeiket azonnal megoszthassák.

A Capture One 22 Apple MacOS és Microsoft Windows alatt futtatható; a kód már natívan támogatja az M1, az M1 Pro és az M1 Max processzorokat, így azok teljes vállszélességgel munkára foghatók. A fejlesztők weboldaláról letölthető a CO22 próbaverziója, ami 30 napig ingyenesen használható megkötések nélkül. Frissítésként 200, új felhasználóként 300 dollárért vásárolhatjuk meg a szoftvert, de havidíjért is bérelhető 20 USD/hó áron. Bővebb infóért irány a weboldaluk!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...