Új 360°-os kamerát jelentett be a Ricoh: itt a Theta X!

A Ricoh Theta gépsorozat új szereplőjével ismerkedhettünk meg ma kora reggel: a japán gyártó bemutatta a Theta X névre keresztelt, 360°-os látómezőt kínáló kamerát, amivel térbeli fényképeket és videókat készíthetünk képek összefűzése nélkül. A készülék kompakt és könnyű, ugyanakkor nagy, 2,25”-os érintőképernyővel szerelték fel, hogy még könnyebb legyen a fotós dolga. A Theta X 60 MP-es képeket készít (a szenzor 48 MP-es), akkuja immár cserélhető, és tárhelyét memóriakártyákkal bővíthetjük.

Kép forrása: theta360.com

Íme, a Ricoh Theta X legfontosabb műszaki paraméterei: 5,7K felbontású 360°-os videók felvétele 30 kép/mp képfrissítéssel, egyszerűsített összekapcsolhatóság okostelefonnal Bluetooth vezeték nélküli technológia használatával, továbbfejlesztett szoftver, ami nem csak a felhasználóknak, de a fejlesztőknek is előnyére válhat, továbbfejlesztett tartalommegosztás és kimeneti opciók, beépített GPS modul, magnéziumötvözetből kialakított váz, USB-C aljzaton tölteni is lehet, időeltolásos felvételi lehetőség, valamint a mesterséges intelligencia bevonása témafelismeréshez és az automatikus képkészítési módokhoz.

Kép forrása: theta360.com

A Ricoh Theta X 144 grammot nyom, képérzékelőjének mérete 1/2”, optikája hét csoportba rendezve hét lencsetagot tartalmaz; az F2.4-ről induló objektív legkisebb tárgytávja 40 cm. A kamera beéíptett 4 GB-os tárterületét microSD memóriakártyákkal bővíthetjük. Aki szeretné, a Ricoh Theta X-szel élő közvetítést is folytathat, itt a legnagyobb felbontás 4K @ 30 fps (3840 x 1920 pixel) 100 Mbps-os adatsűrűséggel. Bővebb infó a gyártó honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...