Kifejezetten drónokhoz tervezett kalandkamerát mutatott be a GoPro

GoPro Hero10 Black Bones névre hallgat a gyártó új kalandkamerája, amit kifejezetten drónokhoz terveztek: a gyakorlatilag „csontvázra” fogyasztott készülék pillekönnyű és kecsesebb, mint hétköznapi változata, a Hero10 Black. A készülék műszakilag ugyanarra az alapokra épül, mint a Hero10 Black, de nincsenek kijelzői, nincsen hangszórója, nincs víz- és porvédelme, nincsenek rajta fedelek, sőt, akkunak sem alakítottak ki benne helyet. Maradt viszont a Hero10 Black képérzékelője, képfeldolgozó processzora és az optika. Az 54 grammos kamera így lett a GoPro által valaha gyártott legkönnyebb kalandkamerája.

Kép forrása: GoPro

Az újdonság viszont egyértelműen az elektronikához valamelyest értő drónépítőknek való, hiszen drón nélkül nem működik, a felszereléshez viszont kell némi kézügyesség, mivel forrasztani is kell pár vezetéket. A Hero10 Black Bones legfeljebb 5K felbontású, 30 kép/mp képfrissítésű videók rögzítésére képes, de opció a 4K @ 60 fps, vagy a 2,7K @ 120 fps is (ez utóbbi 4:3 képaránnyal). A készülékhez a gyártó ad egy licencet is, amivel a ReelSteady stabilizációs szoftverhez kapunk hozzáférést.

Kép forrása: GoPro

A kamera vezérlése a beépített nyomógombokkal, illetve a Quik App alkalmazással, vagy más, vezeték nélküli kommunikációt használó szoftverek segítségével történhet („The Remote by GoPro”, „GoPro Labs QR codes”, vagy a drón adóvevőjén keresztül). Mivel a Hero10 Black Bones ugyanazt az optikát használja, mint a sima Hero10, így az előtétlencsék, mint például az ND szűrők, az újdonsággal is kompatibilisek. A Hero10 Black Bones optikája cserélhető, ha esetleg egy égből pottyanás során megsérülne a lencserendszer. A terméket máris meg lehet rendelni, ára 500 dollár. Bővebb infóért kattints ide.

Kép forrása: GoPro

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...