Hatalmas frissítést kap a Nikon Z 9 – gyakorlatilag új gép születik!

Hatalmas firmware frissítést kap április 20-án a Nikon MILC zászlóshajója, a Z 9: nem véletlen, hogy az új vezérlőszoftver egy teljes számot ugrik, hiszen rengeteg olyan újítás található benne, ami szinte új gépet varázsol a készülékből. Mutatom, mik lesznek a 2.0-s szoftvercsomagban (idézet a Nikon sajtóközleményéből):

„A Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió egy sor nagy teljesítményű frissítést kínál, így e fényképezőgép továbbra is az élen járhat a fényképezés és a videózás terén. A videósok számára is jelentős frissítéseket biztosít a Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió. A videósok 8,3K/60p RAW felbontású videót rögzíthetnek a fényképezőgéppel, és hihetetlenül éles, 8K-ból túlmintázott 4K/60p Ultra HD felvételeket készíthetnek. A fényképezőgéppel való 12 bites rögzítés a ProRes RAW HQ formátummal (akár 4K/60p) vagy a Nikon új N-RAW formátumával (akár 8K/60p és 4K/120p) lehetséges. A Z 9 fényképezőgéppel dolgozó profik igényeit olyan új funkciót elégítik ki, mint a hullámmonitor, a piros REC képkijelző és az egyéni i-menü, amellyel a videóbeállítások kényelmesen jeleníthetők meg felvétel közben.

A Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió a fotósok számára is fontos frissítéseket biztosít. A frissítést követően az AF-beállítások testre szabhatók lesznek az akár 20 választható, széles mezős AF-mintával, és a fényképezőgép nagy fényerejű (3000 nit) elektronikus kereső kijelzőjén nagyobb frissítési sebesség (akár 120 fps) is bekapcsolható. A további új funkciók közé tartozik az előkioldó képfelvétel, valamint a fényképezőgép több gombjának használatával előhívhatja az élességpontokat.

A Z 9 FÉNYKÉPEZŐGÉPHEZ KÉSZÜLT 2.0-S FIRMWARE-VERZIÓ – 2022. ÁPRILIS 20-TÓL ELÉRHETŐ A NIKON LETÖLTÉSI KÖZPONTJÁBAN

 • 8,3K/60p videó a fényképezőgéppel: RAW 8,3K-s videókat készíthet rendkívül lágy 60p-vel. N-RAW formátumban is rögzíthet rendkívül nagy felbontású, 8,3K-s (8256×4644) felbontású videót a Z 9 érzékelője teljes szélességét kihasználva.
 • 8K-ról túlmintázott 4K UHD: rögzítsen 8K-ról túlmintázott hihetetlenül éles 4K/60p Ultra HD felvételeket.
 • 12 bites RAW-formátumú képrögzítés a fényképezőgéppel: a ProRes RAW HQ (akár 4K/60p) vagy a Nikon új N-RAW formátumával (akár 8K/60p és 4K/120p).
 • Hullámmonitor: a trükkös expozíciókat egy pillanat alatt megoldhatja az N-Log vagy a RAW formátummal.
 • Egyéni i-menü: lehetővé teszi a főbb videóbeállítások egyidejű megjelenítését a monitoron. A felbontást és a képkockasebességet a fényképezőgép felső képernyőjén tekintheti meg.
 • Piros REC kép: a videofelvétel gomb megnyomásakor a monitoron egy piros REC kép jelenik meg.
 • 8K-s állóképek: akár 10 másodperces 8K-s felvételekből nagy felbontású egymás utáni állóképeket nyerhet ki.
 • Akár 20 választható, széles mezős AF-minta: kövesse az eseményt, és felejtse el az olyan rögzített akadályokat, mint például a teniszhálók vagy a gátak.
 • Elektronikus kereső – akár 120 kép/mp képfrissítési sebesség: a fényképezőgép nagy fényerejű (3000 nit) elektronikus keresőjének kijelzőjéhez. Gyorsan mozgó témák, például versenyautók fotózásakor ideális.
 • Élesség előhívása: a fényképezőgép több gombjához is rendelhet élességpontot – az egyes gombokkal különböző, vagy ugyanazt az élességpontot hívhatja elő.
 • Előkioldó képfelvétel: a kioldógomb teljes lenyomása előtt akár egy másodperccel is képes képeket rögzíteni. A kioldás utáni sorozatfelvételt beállíthatja úgy, hogy még akár további 4 másodpercig folytatódjon.

És ennél még több is várja! A 2.0-s firmware-verzió frissítéseinek teljes listájáért keresse fel a Nikon Letöltési központját.”

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...