Fontos firmware frissítés érkezett a Nikon tükörnélküli gépeihez

A korábban beígért firmware frissítések ma megérkeztek a Nikon Z 6II és a Z 7II vázakhoz. Mindkét esetben az 1.40-es számot viseli az új alapszoftver, és mindkét esetben azonos újdonságokkal lett teletömve a szoftvercsomag. Lássuk, mit ír róluk maga a Nikon magyar nyelvű weboldala:

1) Az elérhető funkciók köre kibővült az alábbiakkal:
– támogatottá vált a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S objektív használata,
– támogatottá vált az ML-L7 távvezérlő használata,
– az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f2 Egyéni beállításában a vezérlőkhöz rendelhető funkciók köre kibővült az Élességpozíció mentése és az Élességpozíció előhívása * lehetőséggel,
– az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f9 Egyéni beállítása kibővült az Élességá. gyűrű forgat. tartománya * menüponttal, és
– az EGYÉNI BEÁLLÍTÁSOK MENÜ f10 Egyéni beállítása kibővült az Élességá./vez.gyűrű funkc. megcser. * beállítással.
* 2022. április 20-i állás szerint ezek a funkciók kizárólag NIKKOR Z 70–200mm f/2.8 VR S objektívvel használhatók.

2) Az alábbi fejlesztésekre került sor:
– A fényképezőgép gyorsabban állít élességet a kép közepén elhelyezkedő témára abban az esetben, ha nem érzékeli a portré téma arcát vagy szemét, amikor az AF mező mód Automatikus AF mező beállítása van érvényben.
– A memória előhívása funkciót módosítottuk, hogy az aktuális élességállítási módtól függetlenül az automatikus élességállítás során kiválasztott élességpozíció ne változzon, amikor a felhasználó a memória előhívása közben félig lenyomja a kioldógombot.

3) Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– Esetenként előfordult, hogy a fényképezőgép nem tudta a fókuszmezőben lévő témára állítani az élességet a közvetlenül az akkumulátor behelyezése után készített képeken.
– Amikor a felhasználó U1, U2 vagy U3 felhasználói beállítások módban újra elindította a készenléti időzítőt, megváltozott a záridő, amikor tárolt értéke hosszabb volt 30 mp-nél.
– A fő vezérlőtárcsa elforgatásával megtekintett képek nem jelentek meg megfelelően, miután a felhasználó a keresőben ráközelített egy “álló” (portré) tájolású képre.
– Képhiba jelentkezett azokon a videofelvételeken, amelyeket a felhasználó HDMI eszközre továbbított, amikor a VIDEOFELVÉTEL MENÜ Képméret / képkockaseb. menüpontjának 3840 x 2160; 60p vagy 3840 x 2160; 50p beállítása volt érvényben.
– Bizonyos fényképezőgép-stabilizátorok használatakor a felhasználó nem tudta működtetni a videofelvétel gombot, miközben a videót HDMI-n keresztül külső eszközre rögzítette, amikor a VIDEOFELVÉTEL MENÜ Képméret / képkockaseb. menüpontjában a 3840 x 2160; 30p,a 3840 x 2160; 25p vagy a 3840 x 2160; 24p beállítás, a BEÁLLÍTÁS MENÜ Speciális > Kimenet adatmélysége menüpontjában pedig a 10 bites beállítás volt érvényben.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...