Tudtad, hogy a Canonnak is van VR szemüvege?

Sőt, az MREAL X1 4K-s egység már nem is az első, hiszen ez már egy továbbfejlesztett verzió, ami szélesebb látószöget kínál, és lehetővé teszi a „kiterjesztett valóság” vetítését. A júniusban megjelenő rendszer a 38 400 dolláros MREAL S1 terméket váltja, ami egyébként jó egy évvel ezelőtt lett hadrendbe állítva. Az MREAL X1 2,5-szer akkora látómezőt nyújt, mint az említett elődmodell, ami komoly előrelépés: horizontálisan 58, vertikálisan 60 fokos látószöget kapunk így.

Kép forrása: Canon

A kiterjesztett látómező már lehetővé teszi azt is, hogy virtuális elemeket helyezzenek el a kivetítőn, amelyekkel úgy bővíthető ki a látott jelent, hogy az a lehető legtermészetesebb hatású legyen. A kijelző és az optika a Canon többéves fejlesztéseire épül; az alkotóelemek a lehető legkisebb helyet foglalják, s a lehető legkönnyebb felépítésűek úgy, hogy közben ne kerüljön háttérbe a képminőség. A kijelző önmaga 158 grammos, míg a teljes szemüveg (fejegység) is csak 359 grammot nyom. A kijelző 3840 x 2160 pixeles felbontást kínál 120 Hz-es képfrissítés mellett.

Kép forrása: Canon

A keretet úgy tervezték, hogy az individuálisan személyre szabható legyen, sőt, igény esetén akár fel is hajthatjuk a VR panelt, hogy a környezetünket láthassuk. Alapvetően a szettet arra tervezték, hogy azt fejünkön viseljük, de külön felszerelhető markolattal akár arcunk elé is tarthatjuk. A Canon MREAL X1 ára egyelőre nem ismert, de nagy valószínűséggel hasonló árfekvésű lesz, mint az elődmodell. Júniusban kiderül.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...