Elképesztő műszaki fejlesztésekkel érkezik a Ricoh új fényképezőgépe

A Ricoh bejelentette legújabb fényképezőgépét, amely a WG-80 névre hallgat. A strapabíró kompaktok legfrissebb, 2022-es generációja „elképesztő műszaki frissítésekkel” érkezik, de sajnos, itt a jelzőket nem véletlenül tettem idézőjelek közé. A WG-80-ban egy ötszörös átfogású zoomobjektív (ekv. 28-140 mm) rajzol a 16 MP felbontású, hátsó megvilágítású (BSI), 1/2,3”-os CMOS képérzékelőre, aminek ISO 6400-on húzták meg az érzékenység felső határát. Állóképek mellett mozgóképeket is rögzíthetünk a készülékkel, itt a csúcsot a Full HD felbontás és a 30 kép/mp képfrissítés jelenti.

Kép forrása: Ricoh

Az optikát hat LED fényforrás veszi körül. Ezek fényereje megduplázódott az elődmodellben található LED-ekéhez képest, ami jó szolgálatot nyújthat víz alatti és makró felvételkészítéskor. Bár optikai képstabilizátorral nem rendelkezik a gép, elektronikusan megoldható a bemozdulások kivédése: Pixel Track SR, Digital SR (az elektronika feltornássza az ISO értéket, hogy kellően rövid záridőt használhassunk), illetve Movie SR módokban használhatjuk ezt a funkciót.

Kép forrása: Ricoh

A készülék hátoldalán egy 2,7”-os kijelző található, aminek felbontása 230 000 képpont; a panel nem érintésérzékeny. A kijelzőt speciális bevonattal látták el, ami csökkenti a tükröződéseket. A fényképezőgép olyan kijelző módot is felkínál, ami kifejezetten az erős Napsütésben növeli a panel láthatóságát. A Ricoh WG-80 érdekességei közé tartozik a digitális mikroszkóp, a 14 méteres mélységig való vízállóság, a legfeljebb 1,6 méteres magasságból való leejtés tűrése, a por és fagy elleni védelem (utóbbi -10°C-ig hatékony), illetve a roncsolás-állóság. A víz alatti felvételeink fehéregyensúlyáról egy speciális mód gondoskodik, aminek használatával álló- és mozgóképeink élethű színvilágúak lesznek.

Kép forrása: Ricoh

A Rich WG-80 június közepétől vásárolható meg 330 dolláros áron. A készülék részletes műszaki leírása itt található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...