Két új, megfizethető árú RF-bajonettes objektívet mutatott be a Canon

A Canon ma két új, RF-bajonettes objektívet mutatott be a fotós társadalomnak. Mindkét modell kirajzolja a 36 x 24 mm-es képérzékelőket és ultra nagy-nagy látószög tartományt kínál. A szóban forgó termékek az RF 24 mm F1.8 Macro IS STM, illetve az RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM. Lássuk, mit ír róluk a hivatalos sajtóközlemény!

Sajtóközlemény

Szélesítse látóterét a Canon új kompakt, széles látószögű RF objektívjeivel!

A Canon hordozható és sokoldalú új RF 24 mm F1.8 MACRO IS STM és RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektívjei hihetetlen részletek megragadására képesek, legyen szó makrofotózásról vagy hatalmas tájak fényképezéséről

A Canon Europe ma bejelentette két új, megfizethető árú, teljes képmezős (full frame) RF objektívjét, az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM és az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM modelleket. Az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM egy könnyű, nagy fényerősségű f/1,8 fix objektív 24mm fókusztávolsággal, az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM egy ultraszéles látószögű zoom-objektív, amely 15-30 mm gyújtótávolság-terjedelemmel rendelkezik. Az RF objektívek termékcsaládját kibővítve, az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM és az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektívek ugyanazt a fejlett optikai technológiát és kiváló kezelhetőséget kínálják az éles, kiváló minőségű képek érdekében, melyek még mozgás közben is páratlan eredményt nyújtanak. Az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM és az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM egyaránt sokoldalúak. Megfelelő választás fényképezéshez vagy vlogoláshoz, hiszen lehetővé teszik, hogy használóik szabadon engedhessék fantáziájukat és egyedülálló módon ragadhassanak meg minden egyes pillanatot.

Az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM bemutatása: Éles, könnyű, széles látószögű

Kép forrása: Canon

Az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM egy kompakt és sokoldalú, széles látószögű 24mm fix objektív, amelyet a Canon RF objektívfoglalat intelligens formatervezése tett lehetővé. Gyors, nagy fényerősségű, kép stabilizált objektívként az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM kiváló eredményt biztosít gyengén megvilágított helyzetekben f/1,8-as maximális rekeszértékkel és körkörös, 9 lamellás körkörös blende kialakítással. Ezenkívül csodálatosan lágy hátteret is biztosít, amely segítségével a kép központi alakja élesen kitűnhet a képen. APS-C érzékelős fényképezőgéppel együtt használva ez az objektív a 35 mm-eshez hasonló tényleges fókusztávolságot is biztosítani tud.

Mindössze 270 grammos súlyával, kis méretű kialakításával és STM motorjával, amely gyors és halk fókuszálást tesz lehetővé, az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM objektív tökéletes választás az utazást megörökítő- és a természetfotósok számára. 14 cm-es minimális fókusztávolságának (0,5-szörös nagyítás) köszönhetően ez az objektív fantasztikus kreatív lehetőségeket kínál, és lehetővé teszi a fotósok és vloggerek számára, hogy hihetetlen mértékben ráközelíthessenek témáikra, miközben lencse végre kapják a szélesebb környezetet is.

Az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM objektív kiváló optikai teljesítményt és továbbfejlesztett kezelést kínál. A testre szabható objektívvezérlő gyűrűvel felszerelt objektív segítségével a fotósok könnyedén végezhetik el az ISO és a rekesz finomhangolását és váltogathatják az AF-módokat. A speciális fókuszgyűrűvel ez a modell a kézi élességállítás során is nagyobb irányítást biztosít. Kompatibilis fényképezőgépekkel történő használat esetén az objektív információi kijelzésre kerülnek, ezzel még nagyobb segítséget nyújtva az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM vonatkozásában. 9 csoportban lévő 11 elemével az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM objektív SSC (szuper spektrumos) bevonattal rendelkezik a szellemkép és villanások előfordulásának megelőzésére, illetve, hogy minden alkalommal kiváló minőségű képek készüljenek. A nagyon sima és egyenletes képeket és videókat biztosító RF 24mm F1.8 MACRO IS STM objektív 5-lépéses optikai képstabilizátorral rendelkezik, amely nagyobb, 6.5-lépéses IS-t tesz lehetővé, amennyiben EOS R sorozatú vázra van felszerelve, amely vázba épített stabilizátorral (Body Image Stabilizer) is rendelkezik.

Növelje látóterét az ultraszéles RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel

Kép forrása: Canon

A népszerű fókusztávolságok tartományának rugalmasságát biztosító RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM objektív hihetetlen, 15-30 mm-es fókusztávolsággal büszkélkedhet, amely tökéletes választás átfogó tájképekhez és videókhoz. Az RF 15-30 mm-es F4.5-6.3 IS STM objektív 5,5-lépéses optikai képstabilizátorral rendelkezik, amely hosszabb záridőt tesz lehetővé kézi fotózáshoz és videófelvételekhez. A vázba épített stabilizátor (Body Image Stabilizer) funkcióval rendelkező EOS R sorozatú vázzal együtt használva a felhasználók akár 7 lépést is biztosíthatnak a stabil, rázkódásmentes állóképek és videók érdekében. A menet közben készített fényképezéshez tökéletes megoldást kínáló RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM objektív mindössze 390 g súlyú, kompakt kialakítású. Az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektív STM fókusz motorjával gyorsan mozgó témákra is képes gyorsan ráfókuszálni. Ez a kivételesen halk STM-motor kiválóan alkalmas videórögzítésre is, így a vloggerek és a tartalom-gyártók profi módon készíthetnek felvételeket.

Sokoldalú objektívként az RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM fantasztikus makrófotózási képességekkel is rendelkezik. A fotósok kísérletezhetnek a kézi élességállítással, hogy közelről és hihetetlen részletességgel fedezzék fel a világot az objektív 0,52-szeres nagyításának köszönhetően. Az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektív új optikai kialakítása aszférikus és precíziós öntött elemekkel és lencsebevonattal rendelkezik, hogy minden részletet képes legyen rögzíteni. A kombinált fókusz és programozható gyűrű lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy anélkül módosítsák a beállításokat, hogy bármikor is le kellene venniük a szemüket az adott jelenetről vagy a kép tárgyáról.

Fejlett technológia a kreatívabb szabadság érdekében
Az RF sorozat elegáns kivitelére építve az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM és az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM fejlett objektív-technológiával rendelkezik könnyű és könnyen hordozható méretben, hogy bárhol képes legyen kivételesen éles képeket készíteni. Nagy látószögével és gyors rekesznyílásával – amely még gyenge fényviszonyok mellett is kiváló minőségű állóképek és videók készítését teszi lehetővé a fotósok számára – az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM objektív tökéletes választás azoknak, akik a fix objektív által kínált minőségben szeretnék felfedezni az őket körülvevő világot.

Az RF 15-30 mm F4.5-6.3 IS STM objektív által kínált ultraszéles zoom-tartomány és közeli fókuszálási képességei lehetővé teszik, hogy a felhasználók a hatalmas tájaktól az apró részletekig mindenre ráállíthassák az objektívjeiket, ezáltal határtalan szabadságot kínálva a kreatív ambícióknak.

Az EOS R, EOS RP, EOS R5, EOS R6 és EOS R3 modellekkel kompatibilis objektívek széles látószögű fókusztávolságuknak köszönhetően nagyszerű kiegészítői az új Canon APS-C modelleknek, az EOS R7-nek és az EOS R10-nek.

Az RF 24mm F1.8 MACRO IS STM főbb tulajdonságai:

• Kompakt 24mm-es fix objektív
• Nagy f/1.8-as, 9 lamellás blende kialakítás
• 5-lépéses optikai képstabilizátor (CIPA szabvány)
• 6,5-lépéses kombinált képstabilizátor bizonyos EOS R vázakkal (CIPA szabvány)
• 270 grammos súlyával kompakt és könnyű kivitel
• STM fókuszmotor
• 14cm-es minimális fókusztávolság 0,5-szörös nagyítással

Az RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM főbb tulajdonságai:

• 15-30 mm fókusztávolság-terjedelmet kínáló ultraszéles látószögű zoom-objektív
• 5,5-lépéses optikai képstabilizátor (CIPA szabvány)
• 7-lépéses kombinált képstabilizátor bizonyos EOS R vázakkal (CIPA szabvány)
• Könnyű, 390 grammos kivitel
• STM fókuszmotor
• 0,52-szörös maximális nagyítás

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...