A Ricoh Mesterséges Intelligenciája helyettesítheti a fotóst

A Ricoh360 Tours szolgáltatása olyan fejlesztéseket kapott, ami a Mesterséges Intelligenciának köszönhetően – állítólag – képes helyettesíteni a fotóst, így szinte bárki könnyűszerrel létrehozhat 360 fokos ingatlanbejárásokat; hab a tortán a mesterséges bútorzat.. Ebből már sejthető, hogy a fejlesztésekkel a Ricoh elsősorban az ingatlanosokat célozta meg, hiszen náluk kulcskérdés, hogy akár egy hozzá nem értő is gyorsan, könnyűszerrel hozhasson létre virtuális bejárásokat online.

A Ricoh Theta kameracsalád (Kép forrása: Ricoh)

Kihagyható tehát az egyenletből a profi fotós, illetve filmkészítő; a Ricoh azt állítja, hogy egyetlen Theta 360°-os kamerával is létrehozhatunk virtuális túrákat, ráadásul a MI olyan finomhangolásokra is képes, ami minden szempontból „feldobja” a felvételt. A fejlesztések során a Ricoh egészen a 2013-as évig nyúlt vissza, ugyanis azóta gyűjtik a tapasztalatot és az adatokat a 360 fokos videókból. Az évek során a japánok immár több mint 13 millió virtuális sétával segítik az ingatlanközvetítők dolgát – most az ezekből a videókból kinyert adatokkal újabb segítség érkezik számukra.

Az új szoftver része a RicohTours szerint „erőteljes szabadalmaztatott MI-technológia”, amely felturbózza a Theta által rögzített képeket, és minőségromlás nélkül növeli a felbontást. Ez a „Super Resolution” funkció az expozíciót is korrigálja, miközben megtartja a csúcsfényeket és eltávolítja a zajt. Mindez automatikusan, gyorsan történik, így gyakorlatilag nincs szükség utómunkálati tudásra. A technológia fejlettsége immár lehetővé teszi fotorealisztikus virtuális bútorok elhelyezését az üres terekben, ami a Ricoh szerint rengeteg időt spórol az ingatlanosnak, hiszen nem kell fizikai bútorokat bevinni a lakásba, házba.

A Ricoh360 Tours szoftvere arra is képes, hogy automatikusan „lebilincselő” 360 fokos, áttekintő videókat készítsen egy helyszínről. A vállalat szerint a MI már elég okos ahhoz, hogy átnézze a Theta-n rögzített felvételeket, és azonosítsa azokat az érdekes helyeket, amelyeket érdemes kiemelni a leendő vásárlók számára. A szoftver a térbeli felvételekből hagyományos fényképeket is tud generálni, ami azt jelenti, hogy az ingatlanügynök szobánként akár egyetlen kameraelhelyezéssel egyszerre generálhat nagy felbontású interaktív virtuális teret, virtuális sétát és fotót! Az adatokból továbbá alaprajzokat is létre lehet hozni; a Ricoh360 Tours megkönnyíti az egyéni márkajelzések, logók elhelyezését, hatékonyan előállítva mindazt a tartalmat, amire bárkinek szüksége lehet egy ingatlan online hirdetése során – mind ezt egyetlen egyszerű felületen. Kattints ide!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...