Erősen páncélozott Canon RF objektívek jelentek meg

Sokan nem is hinnék, néha milyen kegyetlen bánásmóddal kell szembesülnie a fotós felszerelésének. Nem csak a fotós táskában hánykolódnak az objektívek útjaink során, hanem gyakran kapják „az áldást” a kegyetlen és könyörtelen időjárástól, de megesik, hogy néha a fotós maga nem elég körültekintő, és egy-egy rendezvényen a kelleténél többször ütődik neki valaminek a fényképezőgép és a rajta lévő lencserendszer. A Global Dynamics United gondolt egyet, s módosított két Canon EF-bajonettes optikát úgy, hogy azok zokszó nélkül viselhessék akár a fent említett könyörtelen bánásmódot is. A GDU Armored RF 50 mm F1.8 és a GDU Armored RF 16 mm F2.8 páncélozott objektívek az eredeti optikai formulára és fókuszmotorra épülnek, ám hiányzik róluk bármiféle kapcsoló, vezérlőgyűrű. A tubus a 6061-es alumíniumötvözetből készül, amire fixen fel van erősítve a vörösre eloxált, virágszirom alakú napellenző.

Kép forrása: Global Dynamics United

Azt hihetnénk, hogy a vezérlők elhagyása hátrányosan érintheti a fotózást, a filmfelvételt, de vegyük figyelembe, hogy az efféle optikák jellemzően olyan felvételek során kerülnek bevetésre, ahol az emberi interakció eleve kizárt (pl. drónokon, járművekre felszerelve, zárt tokban stb.). Nos, mivel azonban masszív tubusban található az egyébként sérülékeny belbecs, ezért az újdonságok tömege eltér a gyári verziókétól. Sajnos, a GDU nem közölt adatokat erre vonatkozóan, de érdemes ezt is észben tartani. Az árakat viszont megismerhettük: az RG 16 mm gyárilag 300 dollárba kerül, de a GDU verzióért a dupláját, azaz 600 dollárt kell fizetnünk. Az RF 50 mm-es eredetileg 200 USD, a GDU változat 500 USD, szóval több, mint a duplája. Aki „keményen” használja az optikákat, annak még így is bőven megéri, mint felvételenként egy újat beszerezni belőlük. Bővebb infóért irány a GDU oldala! (Forrás: dpreview.com)

Információ a 6061-es alumíniumötvözetről: ezt az ötvözetet jellemzően olyan területeken alkalmazzák, ahol elengedhetetlen a strapabírás, a megfelelő ellenállóképesség. Itt található egy informatív felsorolás, hol használják ezt az ötvözetet.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...