Megjelent a Sony ZV-1F, amit vloggerként szeretni fogsz!

A Sony bemutatta legújabb, vloggolásra kitalált hibrid kameráját, a kompakt ZV-1F gépet, amit a gyártó elsősorban azoknak a videós blogokat készítő fiataloknak ajánl, akik szintet szeretnének lépni az okostelefon adta alapokról. Ki tehát a célcsoport (a gyártó szerint)? Nos, azok a 12-27 év köztiek, akik például TikTokra, vagy YouTube-ra készítenek tartalmakat. Az újdonság a ZV-1 és a ZV-E10 alá érkezik, tehát nem egy professzionális, vagy túlbonyolított fényképezőgépet kapunk kézbe.

Kép forrása: Sony

A Sony ZV-1F tehát egy egyszerű, kompakt, fix objektívvel szerelt masina, ami egy 1”-os, 20 MP-es Exmor RS képérzékelő köré épül. A szenzorra egy 20 mm F2 optika rajzol, ami kellően széles látószöget kínál vloggoláshoz, termékbemutató videókhoz. A képérzékelő nem rendelkezik fázisérzékelőkkel, így nem csoda, hogy a mérnökök csupán a kontrasztérzékeléses autofókuszt építették be. A vázból hiányzik továbbá a beépített képstabilizáció, így ezt a funkciót – képvágással – elektronikus úton pótolja a rendszer.

Kép forrása: Sony

A Sony ZV-1F kezelőfelülete, menüje hasonlít egy okostelefonéra, minden funkciót és beállítást az érintőképernyő segítségével el tudunk érni. Ahogyan azonban a készülék hátoldalán látható, azért a klasszikus fényképezőgépek kezelőfelületén ragadt júzerek sem panaszkodhatnak majd filmforgatás során. Bár az objektív fix gyújtótávolságú, elektronikusan azért lehet közelíteni a témához: 1, 1,5, 2, illetve 4-szeres lehet a nagyítás mértéke. 4K-s felbontásnál még pont nem romlik annyit a felvétel minősége, hogy élvezhetetlenné váljon a látvány, ha élünk a digitális zoom lehetőségével.

Kép forrása: Sony

Rendelkezésünkre áll ötödére lassított felvétel, de akár hatvanszorosára gyorsított hyperlapse is szerepel a repertoárban – igaz, utóbbinál csak Full HD-ban rögzíthetjük a tartalmat. A felhasználó találkozhat tízféle kreatív hatással is, mint például a fekete-fehér, az élénk stb. A beépített mikrofonoknak hála jó hangminőséget ígér a gyártó. Hogy kültéren is megfelelő legyen az élmény, szélzajszűrőt mellékelnek a géphez. A szolgáltatások között szerepelnek továbbá a késleltetett felvételindítás, a „bokeh kapcsoló”, ami a háttér elmosását biztosítja, vagy például a termékbemutató mód, ami gyors, gördülékeny fókuszváltást tesz lehetővé.

Kép forrása: Sony

A 256 grammos tömegtől senkinek sem lesz izomgörcse; a tartalmakat UHS-I kompatibilis SD kártyákra menthetjük. A váztest hátoldalán egy kihajtható és elforgatható kijelző játssza a főszerepet, ami esszenciális kelléke az önfelvételnek. A „Shot Mark” funkcióval 15, 30, vagy 60 másodperces videókat készíthetünk, amiket aztán okostelefonra való áttöltés után megoszthatunk a kívánt platformokon (a Sony alkalmazása közreműködésével). A Sony ZV-1F érzékenységi tartománya ISO 125-12 800 közé esik, sorozatfelvételi sebességének maximuma 16 kép/mp. Az akkumulátor teljes töltöttsége kb. 60 perces felvételre elegendő. Érdekesség: állóképeket csak JPEG formátumban készíthetünk. A Sony ZV-1F október 24-től vásárolható meg 500 dolláros áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...