Reggeli érdekességek a második kávé mellé

Canon

A Canon frissítette az EOS R3, az EOS R7 és az EOS R10 vezérlőszoftverét. Az R3 esetében ezek változtak (canon.hu): „1. Mostantól a Cloud RAW képfeldolgozási beállításoknál [Felhasználói beállítás] lehetőség kiválasztható a [Képstílus] menüben. 2. Kisebb hibákat javít ki.”, az R7-nél: 1. Néha megtörténhetett, hogy kisebb témák fényképezésekor megjelent az Error Code 70 hibaüzenet. 2. Kijavítja azt a jelenséget, amikor ritka esetekben a kép nem kerül megfelelően mentésre, ha kivesszük a vázból az akkut a bekapcsoló <on>, vagy <lock> állásában. Az EOS R10-nél pedig (canon.hu): „1. Mostantól a Cloud RAW képfeldolgozási beállításoknál [Felhasználói beállítás] lehetőség kiválasztható a [Képstílus] menüben. 2. Kijavítja azt a hibát, amely miatt ritkán 70-es hibakód jelenik meg, ha a fényképezőgép kis méretű témákat rögzít. 3. Kijavítja a kisebb hibákat.

Panasonic

A Panasonic állítólag ezentúl inkább a tükörnélküli videokamerákra összpontosít, azaz lassan, de biztosan elfordul a televízió, illetve korábbi kamera üzletágaktól. A döntés mögött a feltörekvő kínai és koreai vállalatok térnyerése, valamint az okostelefonok rákburjánzás-szerű terjedése állhat. Konkrét számokat nem közöltek, és lehetne még szaporítani a szót, de körülbelül erről van szó: a MILC jó, eladható, a többi megy a levesbe idővel.

Világpiaci érdekesség

Az elmúlt tíz év során megháromszorozódott a cserélhető objektíves fényképezőgépek átlagára. Hagyok egy kis időt az információ megemésztésére. (Tehát szinte minden újabb gépgenerációval sunyi módon érkezett egy kis áremelés, amit a gyártók kényelmesen ráfogtak az alkatrészárak és a munkadíjak emelkedésére, valamint az új funkciókra, amelyek „emelték” a készülékek eszmei értékét)

Támogatás

Kérlek, támogasd az mlzphoto.hu szaklapot, hogy továbbra is megjelenhessenek hírek, cikkek, érdekességek! Ha tudsz nélkülözni némi készpénzt, küldhetsz nekem paypalon, lehetsz patrónus a patreon.com oldalon, de egyszerűen utalhatsz is az OTP számlámra “Adomány” megjegyzéssel a 11773425-04680611 számlaszámra. Köszönöm előre is!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...