Kora reggeli pletykák – jöhet a full frame Nikon Z fc?

Alig kapcsoltam be a számítógépet, hogy megnézzem, mi újság a nagyvilágban, máris két olyan pletykával találkoztam, amit elég érdekesnek találtam ahhoz, hogy megosszam veletek. Az egyik a Nikonnal, míg a másik a Sony-val kapcsolatos, lássuk hát ABC sorrendben, mit találtak a kollégák:

Nikon

A Nikon illetékesei állítólag azon gondolkoznak, hogy megalkossák-e a Z fc APS-C lapkás váz full frame képérzékelővel szerelt verzióját. Egy párbeszédben hangzott el a Nikon szakemberének, Keiji Oishinek szájából, hogy: „Amint piacra dobtuk a Z fc-t , sokan követelték a full-frame szenzorral szerelt változatát. Természetesen nem részletezhetjük a soron következő, fejlesztés alatt álló termékeket, de meghallgatjuk ezeket a kéréseket, és átgondoljuk, hogy milyen típusú termék tudna ezeknek maradéktalanul megfelelni.”, szóval biztosan készül valami!

Miért ne?

És még maradunk a Nikonnál egy pillanatra, ugyanis feltűnt egy új, sejtelmes logó, amiről egyelőre senki sem tudja konkrétan, hogy mit akar jelképezni. A hivatalos leírás annyira szerteágazó, hogy szinte bármi lehet, ami a képalkotásban használatos. Ha tippelnem kellene, mindenképp valami mozgóképes dolog állhat a logó mögött – akár a Nikon új, kifejezetten a videózásra szakosodott eszközeinek emblémája is lehet a lenti piktogram. De akár egy új, videoszerkesztő szoftver ikonja is lehet, nem?

Kép forrása: Nikon

Sony

És akkor térjünk rá a Sony dolgaira: Ázsiában három új Sony fényképezőgépet jegyeztek be az illetékes hivataloknál! A forrás szerint az egyik közülük valószínűleg az A9 III lehet, míg a másik kettő egy full frame szenzoros, vloggereknek szánt váz, illetve egy APS-C lapkás professzionális készülék (sportfotóra kihegyezve?). A lényeg, hogy mindegyikben lesz WiFi, illetve Bluetooth, de a három közül az egyik csak 2,4 GHz-es vezeték nélküli modult kap. Hát, meglátjuk, mi lesz ezekből.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...