Megdőlt a szelfi világrekord!

Biztos vagyok benne, hogy nem tudtad, kik tartották eddig a szelfizés világrekordjait: Dwayne “A Szikla” Johnson 2015-ben három perc alatt 105 szelfit készített, akit aztán Donnie Wahlberg körözött le 122 szelfivel. Pár évvel később, 2018-ban pedig egy bizonyos James Smith még ezt a teljesítményt is űberelte a maga 168 önarcképével. Idén, február 24-én pedig egy indiai színész kapta meg a Guinness World Records embereitől a szelfizés koronáját, hiszen hihetetlen teljesítményt nyújtott!

A szabályokról röviden: a szervezők kikötötték, hogy egy szelfi csak akkor érvényes, ha az arcok élesek, és a felvétel kellően világos, hogy az embereket fel lehessen rajta ismerni. A világrekorder kísérletből 25 fotót kizártak, ugyanis ezek nem feleltek meg a követelményeknek, de Bollywoodi színészünk, Akshay Kumar még így is fölényesen szerepelt! Az új szelfi világrekord 184 fényképpel született – ennyi érvényes önarcképet sikerült lőnie az indiai színész-versenyzőnek.

Forrás: a Guinness World Records YouTube csatornája

A rekordot komoly felkészülés árán sikerült elérni; a szelfiken szereplőket két sorba állították: az egyik sor a színésztől balra, míg a másik tőle jobbra kígyózott. Akshay hol jobbra, hol balra fordult egy-egy expozíció erejéig, s eközben a passzív sor szereplői mindig cserélődtek. A két sort a színész rajongóiból állították össze – összesen 240-en vettek részt az eseményen, ahol itt, a guinnessworldrecords.com oldalán lehet bővebben olvasni. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...