Új színkalibráló eszközöket jelentett be a Datacolor

Megjelentek a Datacolor következő generációs színkalibráló eszközei, a Spyder X2 Elite és az X2 Ultra. Mindkét termék rendkívül gyorsan képes kalibrálni eszközeinket: a gyártó két perc alatti mérést és színbeállítást ígér. A négy évvel ezelőtt bemutatott Spyder X helyére érkező termékek kívül-belül teljesen át lettek tervezve; az új generáció nem csak gyorsabban dolgozik, de jobban teljesít gyenge megvilágítás mellett, illetve növelték a mérnökök a pontosságot is. Természetesen sokat javult a mellékelt szoftver és annak kezelőfelülete is, ami a felhasználó kényelmét szolgálja.

A Datacolor Spyder X2 Ultra (kép forrása: datacolor.com)

A Datacolor információi szerint a Spyder X2 Ultra lehetővé teszi a „HDR és nagy fényerejű monitorok kalibrálását 2000 cd/m2-ig (nitig), így ideális fotó-, videó- és hibrid használatra, valamint HDR és nagy fényerejű monitorok beállítására […]”. A szoftver szakértők által ajánlott kalibrálási beállítások sorozatát (kezdők számára), valamint egy sor fejlett kalibrációs funkciót kínál (professzionális felhasználók számára), amelyek magukban foglalják a videó- és mozicélokat (REC.709, REC.2020) egyaránt.

A Datacolor Spyder X2 Elite (kép forrása: datacolor.com)

„Úgy terveztük a Spyder X2 platformot az újratervezett szoftverrel és a kibővített érzékelő-képességekkel, hogy az alapvetően agilis és alkalmazkodó legyen a HDR/nagy fényerejű monitorok használatához a különféle digitális képalkotási iparágakban” – mondta Casey Krugman, a Datacolor termékmenedzsere. A Datacolor két újdonsága már megvásárolható: a Spyder X2 Elite 280, míg a Spyder X2 Ultra 330 dollárért vásárolható meg a gyártó webshopjában.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...